Publicat: 19 Decembrie, 2019 - 12:28
Share
Primărița - la concurență cu Trump!

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat, in sedinta de ieri, proiectul de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri de alocare a 1.5% din PIB - ul României pentru bugetul Municipiului Bucureşti.

Primarul General, Gabriela Firea: "Am anunţat că readucem în atenţia Guvernului situaţia bugetului Capitalei si venim astăzi cu propunerea concretă de a solicita alocarea a 1,5% din PIB pentru bugetul Capitalei. Bucureştenii au dreptul şi la investiţii, şi la dezvoltare, nu doar la cheltuieli de funcţionare, iar contribuţia lor la bugetul de stat este considerabilă, anul trecut a reprezentat 25% din PIB-ul României. Este un drept al lor constituţional, este ceea ce li se cuvine în calitate de principală resursă a veniturilor statului, nu o pretenţie neîntemeiată.

Aşadar, dacă vrem o capitală care să se dezvolte, dacă vrem să deschidem şi alte şantiere pentru mari proiecte de infrastructură, sănătate şi mediu, să continuăm digitalizarea serviciilor publice, sunt necesare alocări pe măsură. Lipsa de alocări o vom traduce în intenţia declarată de a stopa dezvoltarea Bucureştiului".

Primarul Capitalei a arătat că această cerere este generată de faptul că în anul 2019 Capitala a fost defavorizată la construcţia bugetului de stat şi nu se doreşte ca situaţia să se repete şi în anul 2020, în condiţiile în care Capitala este principalul pol de dezvoltare urbană din ţară.

"Bucureştiul nu este doar al bucureştenilor, şi alţi români folosesc infrastructura şi serviciile de aici: fie că vin la studii, la muncă, pentru a-şi rezolva problemele de sănătate sau de orice alt fel, vin în vizită, la cumpărături, sau pentru a se bucura de viaţa culturală şi sportivă, de spectacole, concerte, festivaluri, meciuri, conferinţe sau alte evenimente din domeniu", a precizat Gabriela Firea.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: