Publicat: 19 Martie, 2018 - 19:35
Share

Avand in vedere avertizarile meteorologilor care au anuntat in Bucuresti cod galben de lapovita, ninsoare, polei si intensificari ale vantului, primarul general, Gabriela Firea, a convocat astazi, la sediul Municipalitatii, un comandament in care a solicitat in mod expres operatorilor de deszapezire din toate sectoarele Capitalei sa actioneze cu materiale antiderapante pe toate arterele Capitalei si in special pe arterele secundare.

Primarul General, Gabriela Firea: "Desi pe parcursul noptii cat si in cursul zilei de astazi s-a actionat cu aproape 200 de utilaje si 1.400 operatori, solicit tuturor operatorilor sa actioneze mai ferm pentru degajarea arterelor secundare, sa aplice tratamente cu materiale antiderapante, mai ales ca si in aceasta seara se vor inregistra, potrivit ANM, precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Trebuie aplicate materiale antiderapante pe arterele principale, in special in pante, rampe, poduri, dar si pe trotuare, alei, refugii si statii RATB. Reamintesc faptul ca
Municipalitatea a pus la dispozitia cetatenilor un Telverde 0.800.800.868 pentru sesizari sau avarii si vom raspunde cu promptitudine, ca de fiecare data".

Utilajele firmelor de deszapezire dispuse in puncte fixe, in toate sectoarele Capitalei

RATB, ENEL, Apa Nova, Distrigaz si RADET au echipe operative pregatite de interventie, pentru a verifica ceea ce se intampla in teren si pentru a tine legatura cu dispecerii, iar RATB actioneaza in continuare cu solutii anti-inghet pentru asigurarea accesului pe liniile de tramvai, la macazuri, precum si la refugiile de tramvai, fiind mobilizate toate echipele disponibile pentru verificarea si mentinerea in stare de functiune a retelelor de contact pentru tramvaie si troleibuze.

Dupa efectuarea tratamentelor de combatere polei, potrivit dispozitiilor primarului general utilajele firmelor de deszapezire vor fi dispuse in puncte fixe, in toate sectoarele Capitalei, astfel incat sa poata actiona cat mai eficient si pe parcursul noptii.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: