Publicat: 7 Februarie, 2020 - 10:05
Share
şi care au nevoie de medicamente sau îngrijiri la domiciliu

Primarul General, Gabriela Firea: "Primăria Capitalei finanţează în continuare Fundaţia Crucea Alb Galbenă ! Împreună, vom ajuta sute de vârstnici care nu se pot deplasa şi care au nevoie de medicamente sau îngrijiri la domiciliu"

Primarul General, Gabriela Firea, s-a întâlnit cu directorul general al Fundaţiei Crucea Alb Galbenă, Mariuca Ivan, pentru a identifica cele mai bune soluţii pentru dezvoltarea serviciilor de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din Capitală.

Primarul General, Gabriela Firea:

"Am discutat despre continuarea şi dezvoltarea primului centru pilot de servicii integrate de îngrijire - iniţiativa care reprezina o premieră atât în Bucureşti, cât şi în ţară ! Acesta a fost şi rămâne un model de bune practici care poate fi multiplicat la nivel naţional.

Astfel, Primăria Capitalei va finanţa serviciile integrate oferite la domiciliu de medicii, asistenţii medicali, sociali, kinetoterapeuţii şi îngrijitorii Fundaţiei Crucea Alb Galbenă, pentru vârstnicii aflaţi în nevoie din toate sectoarele Capitalei, iar pentru aceasta voi promova o hotărâre de consiliu în şedinţa din luna februarie.

Totodată, am mai discutat astăzi şi despre o componentă a centrului pilot de servicii integrate, şi anume despre dezvoltarea sistemului de teleasistenta şi teleurgenta 'Butonul Rosu'. Prin acest sistem se supraveghează şi monitorizează pacienţii în momente de criză".

De asemenea, Primarul General a dat asigurări că Primăria Capitalei va sprijini în continuare cu tot ce este necesar Fundaţia Crucea Alb Galbenă, organizaţie care, cu ajutorul fondurilor Primăriei Municipiului Bucureşti, va putea oferi îngrijiri specializate la domiciliu pentru sute de vârstnici:

"Una dintre priorităţile clare ale mandatului meu o reprezintă protejarea categoriilor sociale vulnerabile, din care fac parte şi vârstnicii. Am înfiinţat Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti prin care derulam o serie de programe destinate acestora, din care amintesc proiectul 'Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia', prin care finanţam achiziţionarea ochelarilor pensionarilor fără posibilităţi financiare şi sprijinim orice iniţiativă menită să îmbunătăţească viaţa vârstnicilor noştri, cum este Fundaţia Crucea Alb Galbenă !

Prin derularea acestui program, ne dorim să le asigurăm un trai decent pensionarilor singuri, fără posibilităţi financiare, care au probleme de sănătate şi nu se pot deplasa.

Acestora li se asigura servicii integrate de îngrijire la domiciliu, servicii medico-sociale, de recuperare, servicii de îngrijire de bază".

Tag-uri Nume: