Publicat: 11 Octombrie, 2018 - 04:13
Share

Masura face parte dintr-o initiativa legislativa inaintata de catre deputatul Catalin Radulescu, potrivit careia, orice constructor de infrastructura care este anchetat oficial pentru coruptie nu va mai putea participa la nicio procedura de achizitie publica.

Proiectul de lege, initiat de catre Catalin Radulescu, Vicepreşedinte al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputatilor, se va aplica atat companiilor care activeaza in domeniul infrastructurii feroviare cat si al celei rutiere.

In acest sens, la nivelul Parlamentului Romaniei, a fost instituita o Comisie de ancheta pentru analizarea contractelor de achizitii publice derulate atat de catre administratorul national de infrastructura feroviara, CFR SA, cat si de catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Initiativa de infiintare a acestei Comisii ii apartine lui Ionel-Daniel Butunoi, Presedintele Comisiei pentru transporturi si infrastructura, a Senatului Romaniei.

Primul contract de infrastructura feroviara, vizat spre analiza, este cel pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara.

Reamintim ca la 5 iulie CFR SA a desemnat Asocierea BRASIG Strabag -Swietelsky câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, aflate pe secţiunea Braşov – Sighişoara, componentă a Coridorului Rin – Dunăre, pentru circulaţia trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/h.

Asocierea BRASIG a fost desemnata castigatoare desi oferta depusa, in valoare de 3,14 miliarde lei, a fost mai mare cu 40 de milioane de euro decat cea clasata pe primul loc.

Cele doua masuri au fost stabilite astazi, 10 octombrie, in urma organizarii de catre cele doua Comisii pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor, respectiv Senatul Romaniei unei mese rotunde cu tema „Accelerarea implementării marilor proiecte de investiţii în infrastructura rutieră şi feroviară din România”.

Tag-uri Institutii: