16 ianuarie 2022

Fiţi precauţi cu necunoscutul din spatele celuilalt computer!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În data de 2 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au organizat şi desfăşurat în mediul online două activităţi preventiv-informative cu elevi din cadrul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Buzău.

Activităţile au îmbrăcat forma unor sesiuni informative online la care au fost prezentate şi dezbătute aspecte ce ţin de modul în care se manifestă hărţuirea, bullyingul şi cyberbullyingul şi de formele pe care le pot lua.

Elevii au fost încurajaţi să dezvolte relaţii sănătoase, sigure, asigurându-se că interlocutorul din online este cu adevărat cine spune că este.

De asemenea, poliţiştii le-au prezentat şi materialele campaniei naţionale de prevenire a agresiunilor sexuale asupra minorilor „Atingeri nedorite”.

Elevii au fost îndrumaţi să adopte un comportament care să îi conducă într-o zonă de siguranţă personală, fiindu-le prezentate modalităţi concrete de evitare a dobândirii statutului de victimă, în diverse conjuncturi reale/virtuale.

La activitate au participat 20 de elevi şi cadre didactice. Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău