Publicat: 23 Iulie, 2013 - 13:16
Share

Luni, poliţiştii de investigare a fraudelor au efectuat 11 percheziţii pentru destructurarea unei grupări specializată în contrabandă cu ţigări, evaziune fiscală şi spălarea banilor. Au fost descoperite aproximativ 300.000 de ţigarete, peste 800 litri de băuturi spirtoase, 3 autovehicule folosite în activitatea infracţională şi aproximativ 50 de grame de substanţe stupefiante, iar cinci suspecţi au fost reţinuţi.

Poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, începând cu luna februarie a.c., au documentat activitatea infracţională a unei reţele formată din 11 persoane, suspectate că desfăşoară activităţi de comercializare de ţigări provenite din contrabandă, pe raza municipiului Bucureşti.

Astfel, la data de 15 iulie a.c., s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de cei 11 suspecţi, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete, contrabandă şi spălare a banilor.

Ulterior, la data de 22 iulie a.c. au fost prinşi în flagrant doi dintre suspecţi, în timp ce tranzacţionau 120.000 de ţigarete.

În vederea administrării probatoriului, stabilirii întregii activităţi infracţionale şi identificării tuturor persoanelor implicate, în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a Penală, tot în cursul zilei de ieri, au fost efectuate 11 percheziţii la locuinţele suspecţilor şi la spaţiile de depozitare a ţigaretelor, situate în municipiul Bucureşti, precum şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa.

La percheziţii au participat poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor, Serviciilor de Acţiuni Speciale din cadrul D.G.P.M.B. şi I.P.J. Ilfov, precum şi specialişti A.N.V..

În urma efectuării percheziţiilor, au fost descoperite şi indisponibilizate aproximativ 300.000 de ţigarete cu timbre de Republica Moldova sau netimbrate, peste 800 litri de băuturi spirtoase, 3 autovehicule folosite în activitatea infracţională şi aproximativ 50 de grame de substanţe stupefiante (marijuana şi cannabis).

Valoarea bunurilor ridicate cu ocazia efectuării percheziţiilor este de peste 200.000 de lei.

În urma probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă măsura reţinerii faţă de cinci dintre suspecţi, care urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.