Publicat: 19 Februarie, 2015 - 12:00
Share

Ministrul Economiei Comertului si Turismului, Mihai Tudose, a participat joi la ceremonia de investitura in functia de director general al CN Romarm SA a Floarei Serban.

La eveniment au fost prezenți secretarii de stat în Ministerul Economiei Comerțului și Turismului, domnul Sorin Encutescu și domnul Cătălin Olteanu, directorul direcției de specialiate din cadrul ministerului, doamna Ruxandra Anghel, precum și directorii tuturor filialelor Romarm.

Ministrul Mihai Tudose i-a asigurat pe cei prezenți de sprijinul sau și al reprezentanților ministerului pentru punerea în aplicare a proiectelor de relansare și revitalizare a companiei, a cărei activitate să se conducă după înalte principii de etică și morală și să fie guvernată de un înalt spirit de legalitate. 

Noul director al companiei naționale, numit ca urmare a deciziei Consiliului de Administrație al CN Romarm SA, are o bogată experiență în domeniu, activând ca secretar de stat în MApN, șef al Direcției Relația cu Parlamentul și asistență juridică din MApN. De asemenea, domnia sa a fost locțiitor al șefului Reprezentanței militare a României la NATO și UE, desfășurandu-și întreaga activitate, începând cu anul 1973, în domeniul apărării 

Doamna Floarea Șerban este doctor în știinte juridice, în domeniul drept, absolvent al Facultății de Drept, Universitatea București. 

C.N. Romarm S.A., cu capital integral de stat, are în componență 15 filiale și un portofoliu foarte bun de agenți și reprezentanți externi care  aduc un aport important  in identificarea oportunităților de lărgire a piețelor și creștere a exporturilor. O prioritate a managementului companiei este păstrarea, diversificarea și creșterea resurselor financiare.

Valoarea contractelor de export încheiate de către C.N. ROMARM S.A. în anul 2014 (cu livrări și în anul 2015)  este de 262 milioane USD.

Valoarea exporturilor efectuate în  anul 2014 (mai puţin ultima jumătate a lunii decembrie) este de 85 milioane USD.