16 octombrie 2021

Florin Cîțu: Avem nevoie și de personal detașat, acolo unde este cazul. Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei

Ministrul Finantelor, Florin Citu participa la dezbaterea dintre reprezentantii organizatiilor patronale si cei ai guvernului, marti 10 decembrie 2019, la hotelul Athenee Palace Hilton din Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primul ministru spune că este nevoie și de personal medical de specialitate nu doar de un număr mai mare de paturi pentru pacienții COVID. În plus vrea să știe cât mai repede și cum se implică Primăria Capitalei în gestionarea valului 4.

Spitalele din România sunt în zona roșie. În Capitală, mai sunt șase locuri la Terapie Intensivă și cu greu se mai găsește un pat și în secții. Situația este la fel de gravă la nivel național. Autoritățile caută soluții de urgență inclusiv pentru detașarea medicilor.

La nivel national mai sunt 16 locuri libere.

Potrivit autorităților, la nivel național avem disponibile 1522 de paturi în secțiile ATI destinate bolnavilor de COVID-19 și 308 sunt în Capitală.

Știu că există această discuție de a crește numărul de paturi în secțiile COVID, dar avem nevoie și de personal detașat, acolo unde este cazul. Și vreau să mă adresez personalului medical, știu că aceste detașări pot să producă un disconfort, dar este nevoie de personal de specialitate în secțiile de Terapie Intensivă. Un alt front pe care trebuie să-l folosim este cel al spitalelor din subordinea Capitalei. Vreau mai multă implicare aici din partea Primăriei Capitalei și vreau și o situație, în orele următoare, cum este implicată primăria și spitalele din subordinea Capitalei în acest val patru. Nu cred că trebuie să mai stresez din nou, cât de important este să avem rapid personalul și secțiile ATI – cât mai multe locuri- am spus 1600, la cum evoluează s-ar putea să avem nevoie de 2000 de locuri. trebuie să înțelegem că noi suntem aici pentru pacienți, nu vreau să aud despre discuții că nu este responsabilitatea instituției mele, nu este responsabilitatea lui X sau Y. Toți suntem aici pentru pacienți și toți suntem responsabili pentru ca aceștia să beneficieze de cele mai bune condiții, a spus prim-ministrul Florin Cîțu.