2 iulie 2022

Florin Cîțu: Când am promis, am făcut. Eu aleg să construiesc. Românii pot avea încredere în mine

Distribuie pe rețelele tale sociale:

După loviturile de imagine încasate prin apariția aspectelor tulburi din trecutul său, premierul Florin Cîțu a ieșit marți, la Palatul Victoria, cu o declarație de forță în care spune că este un om de încredere care livrează rezultate la guvernare:

– „Eu aleg să construiesc. De ce insist atât de mult pe această temă? Deoarece guvernul pe care îl conduc a schimbat paradigma folosită în guvernele anterioare timp de 30 de ani. E simplu, am spus-o și o repet: întâi investim, apoi avem creștere economică și după aceea rezultatele sunt împărțite tuturor românilor prin mecanismele economiei de piață și nu pe criterii politice. Obiectivul nostru este ca România să devină o destinație pentru investițiile cu valoare adăugată mare. Acest lucru este posibil doar cu o forță de muncă bine educată, dar și bine plătită. Asta ne-am dorit pentru țara noastră și asta se întâmplă acum”.

– „Actualul Guvern a dus România într-o nouă etapă de dezvoltare, în care statul este partenerul sectorului privat, își plătește facturile la timp, iar banul public nu mai este irosit, este investit eficient, proprietatea privată este sfântă, antreprenorul este un erou și performanța este recunoscută atât în mediul privat, cât și în sectorul public. Şi acesta este doar începutul. Vă rog să mai ţineţi minte un lucru: este posibil anul acesta, da, este posibilă o creștere economică din două cifre. De fiecare dată când am promis, de fiecare dată am făcut. Vă promit și acum că până în 2024 voi face toate reformele pe care mi le-am asumat, atunci când nimeni nu avea curaj”.

– „Când nimeni nu mai avea nicio speranță și toți eram înconjurați de scenarii sumbre, această guvernare a găsit și a pus în aplicare soluții reale pentru menținerea locurilor de muncă, asigurarea de capital de lucru și investiții. Voi continua cu această abordare și voi demonstra românilor că pot avea încredere în mine, atunci când vorbim despre responsabilitate şi performanță în actul guvernării”.

Premierul a menționat faptul că România are creștere economica de 13%. „V-am promis veşti extraordinare din economie. Creştere economică 13%. Sună bine, nu? Am promis că economia va avea o revenire rapidă, o revenire în V. Am lucrat din greu şi am reuşit”, a spus șeful Guvernului.