24 octombrie 2021

Florin Cîţu, despre legea consumatorului vulnerabil: Niciun lider politic nu a venit să spună că face sesiune extraordinară pentru a adopta mai rapid această lege

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că toate partidele vin cu soluţii în ceea ce priveşte legea consumatorului vulnerabil, dar că niciun lider politic nu a propus sesiune extraordinară pentru adoptarea mai rapidă a acestui act normativ.

„Avem legea consumatorului vulnerabil şi aici iarăşi trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Este o lege de prin 2012 care a tot fost împinsă şi niciun Guvern până la acest Guvern nu a avut curajul să-şi asume această lege. Astăzi am văzut că sunt tot felul de curajoşi care apar în spaţiul public, din toate partidele politice, cu soluţii. Această lege este din 2012 pregătită şi nu a fost până în acest moment luată în calcul. În primăvară am adoptat această lege. Ministerul Muncii a propus-o în Guvern şi am aprobat această lege – Ministerul Energiei – şi ea stă în Parlament din primăvară. Toată vara am discutat despre preţurile la energie. Nimeni din Parlament, niciun preşedinte de Camera Deputaţilor sau Senat, nimeni, niciun lider politic nu a venit să spună că face sesiune extraordinară pentru a adopta mai rapid această lege. A trebuit să vin tot eu să spun că vom trimite amendamente de la Ministerul Muncii şi Ministerul Energiei pentru a completa legea şi să o adoptăm mai devreme. Este foarte multă discuţie în spaţiul public, dar nimeni nu vrea şi atunci ne asumăm noi acest lucru”, a declarat Cîţu, la Guvern.