5 iulie 2022

Florin Cîţu, despre OUG pe energie: Dacă există ale variante şi alte soluţii legislative, ele pot fi discutate în Parlament

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, miercuri, după ce social-democraţii au anunţat că nu sunt mulţumiţi cu forma ordonanţei de urgenţă pe energie adoptată marţi de Guvern, că orice modificare se poate face în Parlament.

„Aceste critici sau aceste soluţii puteau să fie prezentate în şedinţa de guvern, există acolo vicepremierul, există membri ai PSD în Guvern. (…) Discuţia a fost simplă. A fost şedinţă de guvern, în şedinţa de guvern – ştiţi foarte bine – există un act normativ care are un parcurs, o procedură, avize, au venit avizele, a fost aprobat. Dacă există ale variante şi alte soluţii legislative, ele pot fi discutate în Parlamentul României pentru orice ordonanţă. Varianta care a fost în şedinţa de guvern aprobată este cea care a avut avizele şi cea care a trecut. Mai mult decât atât, eu nu ştiu ce să vă spun, că nu am fost acolo. (…) Dacă doresc să facă amendamente, legea vine în Parlament”, a afirmat Cîţu la sediul central al PNL.