28 mai 2022

Florin Cîţu: Mergem cu mandat de guvernare în jurul PNL, ceea ce înseamnă premier de la PNL

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, miercuri, că „matematic” există voturile necesare pentru a trece prin Parlament un Guvern cu USR.

Întrebat dacă există şanse ca un Guvern cu USR să treacă de Parlament, şeful PNL a răspuns: „Bineînţeles. Aş vrea să calculez matematic şi veţi vedea că avem voturile necesare pentru a trece acest Guvern, de aceea mergem să discutăm cu colegii noştri…Am flexibilizat mandatul. Negociem cu toate forţele democratice în Parlamentul României. Acum ne vedem cu colegii de la USR şi vedem după discuţii cum mergem mai departe”.

Liderul PNL a mai spus că va discuta şi cu PSD. „Discutăm şi cu ei, dar cu acelaşi mandat. Avem obiective clare în programul de guvernare de la care nu abdicăm. Am negociat cu Comisia Europeană reformele de la care nu abdicăm. Nu vom vorbi de nicicio formă de populism care să arunce în aer stabilitatea României. Avem acolo lucruri foarte clare pe care le vom negocia. (…) Am spus foarte clar că mergem cu mandat de guvernare în jurul PNL, ceea ce înseamnă premier de la PNL”, a punctat Florin Cîţu.