19 ianuarie 2022

Florin Cîțu minte elevii cu nerușinare și îi lasă pe străzi!  

transport elevi
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) și Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) solicită alocarea de fonduri pentru transportul elevilor de urgență!

 Joi, 13 august a.c., a fost publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor proiectul de rectificare bugetară, la nivelul acestuia nefiind acordate sume pentru transportul elevilor, în ciuda obligației legale pe care Guvernul o are în acest sens.

Amintim faptul că, în cadrul unei vizite la Constanța, într-o discuție cu președintele AEC, Ariana Dudună, premierul Florin Cîțu a afirmat că va acorda fonduri pentru transportul elevilor la rectificarea bugetară. Astfel, acesta a mințit cu nerușinare elevii, încălcând statul de drept.

La nivelul localităților, transportul județean gratuit nu este acordat elevilor, aceștia fiind lăsați de izbeliște. Consiliile Județene din țară afirmă că nu au asigurat gratuitatea deoarece nu au primit bani de la bugetul de stat, bani pe care îi așteaptă dar în continuare nu îi vor primi. Astfel, elevii vor ajunge să rămână pe străzi la începutul anului școlar.

În contextul ignoranței repetate de care premierul Florin Cîțu a dat dovadă, asociațiile de elevi vor depune plângere penală pe numele acestuia, pentru abuz în serviciu. De asemenea, elevii vor fi prezenți marți, începând cu ora 14:00, pentru a protesta în fața Ministerului Finanțelor.

Ignoranța și abuzurile autorităților trebuie să ia sfârșit! Elevii au nevoie de transport pentru a se întoarce la școală!

“Nu pot decât să mă declar complet dezamăgită de către atitudinea autorităților. Prin acțiunile sale, premierul nu a dovedit decât că dorește să manipuleze opinia publică pentru a-și crește imaginea, în loc să dovedească că este un om demn de funcția pe care o are, implicându-se în vederea rezolvării problemelor elevilor. Mai mult, îmi doresc să îi lansez președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, invitația de a participa alături de noi la protest, având în vedere declarațiile sale conform cărora nu a acordat transport județean gratuit din cauza unor lipse de fonduri. Astfel, va putea dovedi că este întradevăr bărbat, și că nu doar se ascunde în spatele funcționarilor din CJC.”- Ariana Dudună, președinte AEC

BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIAȚIEI ELEVILOR DIN CONSTANȚA

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) este singura organizație de reprezentare a elevilor din județul Constanța, fiind prima asociație reprezentativă independentă a elevilor, cu personalitate juridică, apărută în România, fiind înființată în anul 2013 din nevoia de a exista o organizație independentă, condusă de elevi, care să reprezinte drepturile și interesele elevilor. De-a lungul timpului, AEC s-a remarcat ca un actor implicat în sistemul educațional, la nivel local și național, aducând plus valoare prin rezultatele obținute pentru elevii din județul Constanța și din România. Printre victoriile pe care AEC le-a repurtat amintim reacordarea dreptului de vot în Consiliul de administrație pentru reprezentantul elevilor la nivel liceal (2015), obținerea respectării legii în privința acordării reducerii la transportul local în comun și a burselor școlare pentru elevii din municipiul Constanța (2015) și obținerea acordării de manuale școlare gratuite pentru toți elevii din clasele a XI-a și a XII-a din România, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel Constanța (2016). Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul nostru – www.asociatiaelevilor.ro.

 

Pentru mai multe detalii:

Ariana Dudună, președinte AEC 0754 878 913

Matei Canavea, președinte AVE 0773 398 041

Ana-Maria Groza, președinte AEBI 0772 143 408

Cristina Miculaiciuc, președinte AEM 0774 625 445

Ioana Nunu, președinte AEBc 0754 827 387