29 septembrie 2022

Florin Cîțu: Puterea de cumpărare crește

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Premierul Florin Cîțu anunță că românii o duc mai bine decât pe vremea când inflația era mai mică. Deși salariul minim nu a crescut și facturile au explodat, Cîțu spune că nivelul de trai crește.

„Venitul net lunar a crescut cu 7,7% în România. Veniturile nu sunt înghețate. Asta înseamnă că după ce scoatem inflația, salariile au crescut. Puterea de cumpărare crește, nu scade în România”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu nu a dorit să comenteze numirea Vioricăi Dăncilă și a lui Ioan Mircea Pașcu la Banca Națională a României.

„Nu comentez politica de resurse umane a BNR. Discut multe cu guvernatorul, dar nu politica de resurse umane”, a spus Florin Cîțu.

Promisiunea lui Florin Cîțu: 1 Iunie va aduce noi relaxări chiar dacă nu se atinge pragul de vaccinare.

În contextul în care 4 milioane de români s-au vaccinat și mai sunt două săptămâni până pe 1 iunie când Guvernul vrea 5 milioane de persoane vaccinate pentru relaxare, Florin Cîțu a spus:

„Se poate. Putem atinge 5 milioane. Dar obiectivul nu este sa atingem cifra, ci sa depasim pandemia. Vaccinarea a dus la o reducere a ratei de pozitivare sau infectare. Eu cred ca romanii au inteles mesajul si se vor vaccina. La 1 iunie vor exista relaxari”, a zis premierul.