Publicat: 21 Martie, 2014 - 20:05

Florin Alexandru Didilescu, preşedinte al Asociaţiei Amifran, a primit Premiul Francofoniei pentru contribuţia deosebită la promovarea limbii franceze şi a valorilor Francofoniei în România, la Seara de Gala a Francofoniei, eveniment organizat de Camera Deputaţilor şi Ministerul Afacerilor Externe, în colaborare cu Ministerul Culturii şi Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România - GADIF, la Ateneul Român.

Acest Premiu este atribuit anual în luna martie unei personalități francofone din România, care a contribuit în domeniul său la răspândirea limbii franceze și a valorilor promovate de francofonie.

Filolog și profesor de limba franceză, Florin Didilescu este în prezent Directorul Bibliotecii din Arad. Coordonator al mai multor proiecte internaționale, domnul Florin Didilescu a participat la conferințe, colocvii și seminarii dedicate limbii franceze și culturii francofone, dar și diversității culturale în Europa. În 1991, domnul Florin Didilescu a fondat și a devenit Președintele AMIFRAN (Asociația română pentru apărarea și ilustrarea limbii franceze), care organizează proiecte importante în domeniile : pedagogie, arte, muzeologie, media, drepturile omului, administrația locală și Europa de mâine. Membru fondator al Rețelei Internaționale a Festivalurilor de Teatru Francofon, domnul Florin Didilescu a animat, de asemenea, proiecte și ateliere de teatru. În 1993, a fondat Festivalul internațional de Teatru « Jeunes francophones », care a devenit cea mai importantă întâlnire teatrală francofonă din România, dedicată tinerilor.

Pentru activitatea sa, domnul Florin Didilescu a fost numit în 2010 Cavaler al Ordinului Palmes Académiques.

Membrii GADIF au motivat alegerea de a decerna acest Premiu domnului Florin Didilescu prin «angajamentul profund în francofonie și în promovarea limbii franceze, dinamismul legendar și entuziasmul constant».