Publicat: 29 Aprilie, 2014 - 18:37
Share

Noul ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (IMM), Mediu de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, este implicat în rețeaua de spălare de bani anchetată de procurorii DIICOT în dosarul “Cosma-Păvăleanu”.

Tehnocratul pretinde, conform riseproject.ro.,  că lucrează la “crearea viitorului cadru economic european” și că luptă împotriva evaziunii fiscale, dar firma lui este urmărită penal pentru spălare de bani și evaziune într-un caz de crimă organizată în care sunt implicați oameni-cheie din PSD, principalul partid de guvernământ.

Ancheta i-a trimis în fața magistraților pe Marcel Păvăleanu (consilier de la Secretariatul General al Guvernului), pe Mircea Cosma (președintele Consiliului Județean Prahova), pe deputatul Vlad Cosma (fiul baronului local), zeci de firme, mai mulți afaceriști pe bani publici, dar și lideri ai lumii interlope. Acuzațiile: trafic de influență, spălare de bani, mită, evaziune fiscală.

Ministrul Florin Jianu, 38 de ani, provine din mediul de afaceri și beneficiază de sprijinul politic al Partidul Conservator, fondat de magnatul Dan Voiculescu.