Publicat: 10 Iunie, 2016 - 13:07
Share

Vineri, 10 iunie 2016, Viena, sediul WKO,  Florin Jianu a fost ales Vicepreşedinte al Uniunii Europene a Artizanatului şi IMM-urilor - European Association of Craft, Small and Medium-sized Enterprises (UEAPME), în prezenţa Excelenţei Sale Reinhold Mitterlehner, Vicecancelar şi Ministru pentru Ştiinţă, Cercetare şi Economie şi a lui Christoph Leitl, Preşedinte al Camerei Economice a Austriei şi a 34 de reprezentanţi ai organizaţiilor membre. Astfel, va reprezenta România la nivelul celei mai mari organizaţii europene de susţinere şi reprezentare a IMM-urilor. 

“Acţiunile UEAPME trebuie să se bazeze pe proactivitate, iar organizaţia noastră să fie cea care lansează propuneri legislative la nivel european şi să nu se rezume la a oferi feedback pentru iniţiative deja existente. Mai mult decât atât, UEAPME trebuie să continue politica de dezvoltare instituţională prin atragerea de noi resurse financiare prin intermediul programelor de finanţare, prin consolidarea relaţiei de cooperare cu instituţiile europene şi, de asemenea, prin atragerea de noi membri. Închei prin a spune că încrederea pe care mi-o oferiţi astăzi este o mare onoare pentru mine şi pentru ţara mea.”, a declarat Florin Jianu în susţinerea mandatului de Vicepreşedinte UEAPME.

În urma alegerilor, Florin Jianu se alătură Consiliului de Administraţie UEAPME reprezentat de 20 de vicepreşedinţi în activitatea de susţinere a mediului antreprenorial la nivel european şi de trasare a principalelor direcţii de acţiune în acest sens.
UEAPME reprezintă la nivel european interesele IMM-urilor, fiind recunoscut ca cel mai important partener social, având 64 de organizaţii membre din 34 de state. UEAPME reprezintă 12 milioane de IMM-uri cu peste 55 de milioane de angajaţi la nivelul întregii Europe. Fiind recunoscută ca fiind cea mai importantă voce a IMM-urilor, UEAMPE stabileşte politici pentru IMM-uri la nivel european.