9 august 2022

Florin Spătaru: Apelul de preselecţie pentru microelectronică IPCEI-MECT s-a încheiat cu succes

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Florin Spătaru, ministrul economiei: Apelul de preselecţie pentru microelectronică IPCEI-MECT s-a încheiat cu succes: avem 10 aplicaţii pentru potenţiali participanţi direcţi şi 38 de aplicaţii pentru potenţiali participanţi indirecţi

„Participanţii la apelul de preselecţie pentru microelectronică IPCEI-MECT sunt cu un pas mai aproape de fondurile de 500 milioane de euro, pentru dezvoltarea microelectronicii în România, alocate pentru investiţii prin PNRR. La finalul apelului de preslecţie, avem 10 aplicaţii pentru potenţiali participanţi direcţi şi 38 de aplicaţii pentru potenţiali participanţi indirecţi. Etapa următoare presupune verificarea acestor aplicaţii şi transmiterea de cereri de clarificare, acolo unde este necesar. De aceea, îi rog pe toţi cei înscrişi să răspundă în termen”, a declarat Florin Spătaru, ministrul economiei.

În data de 07 februarie 2022, ora 10:00, s-a încheiat perioada de transmitere a aplicatiilor pentru procesul de preselecţie a potenţialilor participanţi directi şi indirecţi la Proiectul Important de Interes Comun European în Microelectronică şi Tehnologia Comunicaţiilor.

La închiderea apelului, au fost înregistrate 10 aplicaţii pentru potenţiali participanţi direcţi şi 38 de aplicaţii pentru potenţiali participanţi indirecţi.

În urma parcurgerii etapei de verificare administrativă şi a eligibilităţii, Ministerul Economiei a transmis solicitări de clarificare la care potenţialii beneficiari trebuie să răspundă conform termenului solicitat.

Atragem atenţia tuturor participanţilor să răspundă cu promptitudine solicitărilor, astfel încât să poată fi respectat termenul de 25 februarie 2022 pentru notificarea Comisiei Europene cu privire la potenţialii participanţi direcţi şi indirecţi admişi în urma procesului de preselecţie.

Amintim că decizia de a desemna participantul direct şi/sau indirect are caracter provizoriu. Decizia finală îi aparţine Comisiei Europene, ulterior fiind aprobată la nivel naţional prin Hotărâre de Guvern. Alocarea fondurilor rezervate în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă se va face ţinând cont de mijloacele financiare disponibile, de obiectivele politicii de ajutor de stat şi de reglementările în vigoare aplicabile.

Serviciul Relaţii Publice, Protocol, Arhivă şi Registratură
Ministerul Economiei