9 august 2022

Florin Spătaru: Criza materiilor prime critice trebuie să concureze pe aceeași treaptă cu reducerea impactul asupra mediului!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Florin Spătaru, ministrul economiei: România rămâne partenerul UE în strategia valorificării resurselor, în contextul economiei circulare. Criza materiilor prime critice trebuie să concureze pe aceeași treaptă cu reducerea impactul asupra mediului!

„România, alături de celelalte state membre UE, promovează soluțiile privind valorificarea resurselor și materiilor critice prin tehnologii capabile să respecte principiile de mediu actuale. Reciclarea, implicit reutilizarea resurselor, trebuie să reprezinte principii de bază pentru economia viitorului european. Am pledat pentru utilizarea instrumentelor de tip IPCEI în domeniu ca soluție integrată pentru valorificarea tututor resurselor la nivel comunitar ”, a subliniat ministrul economiei, Florin Spătaru în cadrul grupului de lucru „Producerea de materii prime în Europa: aprovizionarea internă mai este posibilă?”, de pe agenda reuniunii COMPET, organizată astăzi de Președinția Franceză a Consiliului Uniunii Europene la Lens, Franța.

În cadrul intervenției sale, ministrul român al economiei a precizat că exploatarea resurselor trebuie să ia în calcul reducerea impactului de mediu, noile tehnologii, dar și disponibilitatea resurselor umane, respectiv a forței de muncă, în contextul proiecției economice pe termen mediu și lung.

„Este important de luat în calcul că eventualele investițiile ar putea contribui la dezvoltarea regională și diversificarea activităților în jurul unor astfel de proiecte. România este deschisă dialogului inițiat la nivel european privind consolidarea lanțurilor de aprovizionare, în contextul reducerii dependenței de materii critice la nivel european”, a conchis ministrul.