9 august 2022

Florin Spătaru: Investitorii străini trebuie să fie atrași de statul român și încurajați să construiască afaceri în țara noastră

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Investitorii străini trebuie să fie atrași de statul român și încurajați să construiască afaceri în țara noastră, să investească bani în piață, să pregătească și să angajeze forță de muncă românească. România poate deveni pol de producție la nivel european, mai ales că deținem resurse naturale și umane suficiente pentru realizarea acestui deziderat”, a declarat Florin Spătaru, ministrul economiei, la întâlnirea cu reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini (FIC), la care a participat alături de premierul Nicolae Ciucă și miniștrii Finanțelor, Energiei, Mediului, Antreprenoriatului și Turismului și Digitalizării.

În cadrul întrevederii s-a discutat oportunitatea sprijinirii mediului de afaceri prin intermediul unor politici care să contureze nu numai disponibilitatea și deschiderea din partea autorităților, ci și măsuri concrete, consecvență în angajamente și reprezentare profesionistă la nivelul autorităților centrale, regionale și locale. În acest sens, ministrul economiei a spus că sprijină crearea de parteneriate public-private, dar și inovarea industrială în România, prin investiții în clustere inovative.

Problema care preocupă în continuare mediul de afaceri și care afectează real economia pe întreg lanțul valoric rămâne criza energetică. În acest context, Guvernul României și-a manifestat deschiderea pentru propuneri de soluții venite din partea mediului de afaceri reprezentat atât de oamenii de bussines din România, cât și de cei din străinătate.

„Mă bucură interesul investitorilor străini pentru colaborarea cu Guvernul. Acest lucru este o dovadă în plus a faptului că politicile publice prevăzute în Programul de Guvernare au atras atenția mediului de bussines din România, dar și din străinătate”, a concluzionat Forin Spătaru, ministrul Economiei.