9 august 2022

Florin Spătaru: Schimbul de know-how și colaborările cu partenerii de business din UE pot crea valoare adăugată în economia românească

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Consider că sprijinirea inovației industriale în România, prin canalizarea finanțării cercetării-dezvoltării-inovării prin clustere de excelență pe termen lung este esențială pentru a intra în lanțurile valorice globale. Schimbul de know-how și colaborările cu partenerii de business din UE pot crea competitivitate pe piețele globale, implicit valoare adăugată economiei românești, iar abordarea incluzivă va contribui la evitarea decalajului economic dintre state”, a declarat ministrul economiei, Florin Spătaru, în cadrul întrevederii pe care a avut-o alături de premierul Nicolae Ciucă cu delegația investitorilor francezi afiliați ”Mouvement des Entreprises de France” (MEDEF).

Subiectele abordate în cadrul discuțiilor au vizat prioritățile economice stabilite de România în perioada următoare, respectiv oportunitățile de investiții în diverse sectoare industriale, economice și sociale.

Ministrul Florin Spătaru a punctat importanța modernizării industriei românești prin integrarea digitalizării, inovației tehnologice și sociale, ecoinovației și economiei circulare. În acest sens, este necesară identificarea de soluții și instrumente de reducere a aprovizionării cu materii prime/produse low-cost din țările non-UE care influențează negativ competitivitatea industriilor pe piața unică.