Publicat: 6 Februarie, 2015 - 14:28
Share

Șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Filote, a declarat miercuri seară, la Ploiești, că în România este nevoie de o lege a falimentului personal, Fondul Monetar Internațional fiind de acord cu adoptarea unui astfel de act normativ care trebuie să fie 'foarte bun'.

"Este o lege de care România are mare nevoie. Noi lucrăm îndeaproape cu Fondul Monetar și Fondul Monetar este de acord că e nevoie de o lege, dar, tocmai pentru că este o lege foarte importantă, ne dorim să fie și o lege foarte bună, pentru că ce am observat în România este că adesea legile se dau repede, sub imperiul unor realități sau unor crize și atunci ele nu sunt de cea mai bună calitate și provoacă efecte juridice neplăcute și victime colaterale", a declarat Filote, la Camera de Comerț și Industrie (CCI) Prahova, citata de Agerpres.

Proiectul legii falmentului se dezbate in prezent la Camera Deputatilor, acolo unde saptamana trecuta parlamentarii au decis sa modifice proiectul de lege al insolventei persoanelor fizice, astfel incat datornicii sa poata opta pentru urmarea unei proceduri extrajudiciare in cadrul unui plan administrativ de rambursare a datoriilor, cu ajutorul unui executor judecatoresc sau a unui specialist, practician in insolventa.

Modificarea proiectului s-a facut la cererea reprezentantilor Ministerului Justitiei si Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care s-au plans ca in lipsa unei proceduri administrative extrajudiciare, instantele de judecata ar fi sufocate de cereri de intrare in insolventa, estimate la aproximativ 1 milion.

Autor: http://www.bancherul.ro/