Publicat: 27 Septembrie, 2013 - 13:50
Share

Economia Braziliei prezintă semne de însănătoșire și orice discuții referitoare la o criză reprezintă o exagerare, a declarat un oficial din cadrul Fondului Monetar Internațional.

Paulo Nogueira Batista, director executiv al FMI pentru Brazilia și alte opt state din regiune, a făcut aceste remarci comentând un articol din cel mai recent număr al publicației The Economist, în care se punea întrebarea privind eșecul economiei Braziliene.

"Brazilia a traversat o perioadă marcată de mari succese", a precizat oficialul FMI în cadrul unui seminar de afaceri.

"Cred că economia Braziliei crește mai încet decât ar putea, dar consider că se poate remarca o mai clară însănătoșire", a adăugat economistul brazilian.

Conform lui Batista, regresul economic înregistrat de Brazilia în 2011 fusese plănuit, deoarece guvernul considera că economia se supraîncălzea.

Economia Braziliei este solidă, consideră Batista, citând scăderea ratei șomajului, dar acesta a ținut să lanseze un avertisment cu privire la deficitul de cont curent, aflat în creștere.

Brazilia a acumulat un deficit de cont curent de 57,9 miliarde de dolari în primele opt luni ale acestui an, acesta fiind mai mare decât suma înregistrată în tot anul 2012.