Publicat: 28 Martie, 2020 - 16:24
Share

Primarul comunei Corbii Mari, Judetul Dambovita, Ionuţ Bănică, cere Ministerului Sanatatii testarea de urgenta a tuturor contactilor directi ai celor sapte localnici confirmati cu CoVid – 19, o parte dintre acestia fiind infectati prin intermediul pacientului decedat cu numarul 19, care a fost internat la un Centru de dializa din Bucuresti. Primarul Ionuţ Bănică atrage atentia ca sunt mai multe persoane care au intrat in contact direct cu pacientii confirmati si a facut solicitari catre Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Dambovita si Prefectura Targoviste, in cursul zilei de 27 martie, pentru a se realiza o testare a tuturor factorilor implicati. Primarul subliniaza ca legislatia actuala este gresita pentru ca nu mai permite testarea contactilor asimptomatici.

"Avem o colaborare foarte buna cu Directia de Sanatate Dambovita, doar ca Directia actioneaza conform metodologie pe care Ministerul Sanatatii a aprobat-o si care permite, mai nou, doar testarea persoanelor care manifesta simptome. Din discutiile pe care le-am avut cu reprezentantii Directiei de Sanantate a rezultat ca nu se mai pot testa contactii directi ai personelor confirmate. Acest aspect este extrem de grav!
Va dati seama ce poate genera o persoana bolnava, care nu prezinta simptome, dar care poate infecta o comunitate intreaga? De asemenea, suntem ingrijorati si de faptul ca ultimele trei persoane gasite pozitiv fac dializa si se afla pe lista categoriilor care prezinta un risc crescut de complicatii. Noi am cerut ajutorul DSP-ului, s-au facut anchete, dar dansii se lovesc de legislatie care nu mai permite sa fie testati toti contactii directi ai persoanelor confirmate, familie, apropiati, etc. Cerem Ministerului Sanatatii sa revina asupra deciziei de a fi testati doar cei care prezinta simptome. Fortele de ordine au fost si sunt alaturi de noi si ii multumesc, pe acesta cale, domnului comandant al Politiei Gaesti si domnilor doctori, precum si conducerii DSP Dambovita", a declarat Ionuţ Bănică, primarul comunei Corbii Mari, Judetul Dambovita, pentru agentia de stiri AMOS News. 

Primarul Ionuţ Bănică a mai cerut autoritatilor testarea personalului din prima linie: personalul medical, politisti, cei care actioneaza pentru dezinfecția strazilor si verificarea persoanelor izolate la domiciliu, din comuna Corbii Mari. 

Pacientul din Corbii Mari (numarul 19, conform Grupului de Comunicare Strategică) care a decedat din cauza infectiei cu CoVid – 19, pe data de 26 martie, avea 56 de ani. El se afla la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes, la terapie intensivă, în stare gravă, încă de la începutul internării. Se pare ca barbatul a contactat cumplitul virus într-o clinică privată din Bucureşti, în care făcea dializă. Soţia şi fiul bărbatului au fost, de asemenea, confirmaţi pozitiv cu CoVid -19 si ambii se afla internati in spitale din Bucuresti. Un alt cuplu ruda cu pacientul decedat se afla internat la Târgovişte, oamenii s-au simtit rau si au fost preluati de ambulanta si transportati la Spitalul Judetean din Târgovişte. Inainte de internare, acestia au fost in izolare la domiciliu. Alaturi de pacientul decedat din cauza infectiei cu CoVid -19 s-au mai infectat la clinica privata alti doi localnici ai comunei Corbii Mari, unul dintre acestia se afla, in prezent, internat la Bucuresti, iar altul in Targoviste.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: