Publicat: 8 Aprilie, 2013 - 11:23

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, ocazie cu care au reţinut patru cetăţeni români şi au confiscat 3.880 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 34.000 lei. Pentru reţinerea contrabandiştilor care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să tragă patru focuri de armă în plan vertical.
 

* Ieri, 7 aprilie a.c., în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Poienile de sub Munte, judeţul Maramureş, au observat, într-o zonă muntoasă, trei persoane care au trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în România şi care se deplasau spre interior, transportând colete voluminoase.
Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea bărbaţilor, in urma acţiunii fiind reţinuţi cei trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 17 şi 19 ani, domiciliaţi în jud. Maramureş.
La faţa locului au fost descoperite 6 colete ce conţineau cantitatea de 2.880 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 25.400 lei.
 În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

* Tot ieri, 7 aprilie a.c., în jurul orei 7.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi, jud. Suceava, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere şi control a frontierei de stat,  au observat două persoane care se deplasau dinspre linia de frontieră către interiorul ţării, (zona localităţii Vicovu de Sus) transportând mai multe colete voluminoase.
Imediat, la faţa locului, s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la interceptarea persoanelor în cauză. Acestea nu s-au supus somaţiilor prin voce, încercând să fugă, profitând de terenul împădurit, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au executat, conform procedurilor legale, patru focuri de armă, în plan vertical.
În urma acţiunii, a fost reţinut un cetăţean român, Ovidiu C., de 20 ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.
 În zona respectivă, poliţiştii de frontieră au descoperit două colete  voluminoase ce conţineau 1.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 9.000 lei.
Faţă de persoana în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră, fiind informate şi autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.