Publicat: 2 Octombrie, 2020 - 08:53
Share

Fondul de carte al Bibliotecii USV s-a îmbogăţit, săptămâna aceasta, cu cele 47 de Caiete eminesciene, din volumele facsimilate de Academia Română în anul 2005.

Această importantă donaţie, la iniţiativa şi cu sprijinul direct al prof.univ.dr. Mircea A. Diaconu, prorector cu activitatea didactică şi asigurarea calităţii, vine să completeze bogatul fond de carte eminesciană de la Biblioteca Universitară din Suceava, care conţine, printre altele, Ediţia Perpessicius şi alte ediţii princeps din opera Poetului.

Facsimilarea Caietelor eminesciene, donate Bibliotecii Academiei Române de către Maiorescu, a fost un proiect pentru care s-a luptat Constantin Noica, din dorinţa de a face posibil accesul oricărui om de cultură la manuscrisele eminesciene, aflate în pericol de degradare. În cercetarea operei eminesciene, accesul la manuscrise este esenţial.

Realizat după zeci de ani de la iniţiativa lui Constantin Noica, proiectul necesită astăzi digitalizarea manuscriselor eminesciene.

Donaţia către Biblioteca USV a fost făcută de Biblioteca Academiei Române şi constituie un teren de cercetare pentru cadre didactice, studenţi, doctoranzi şi cercetători în domeniul filologiei.

Considerăm că abia acum avem acces, la Suceava, la esenţa operei eminesciene, iar preţioasele volume, de o valoare inestimabilă, vor putea fi consultate în sălile de lectură ale Bibliotecii Universităţii "Ştefan cel Mare'' din Suceava.

Volumele sunt însoţite de 20 de CD-uri, care conţin integrala Operei eminesciene.

Tag-uri Institutii: