8 decembrie 2021

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri își consolidează poziția la nivel european

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Evoluția FNGCIMM din ultima perioadă, influențată în principal de implementarea programului IMM INVEST ROMANIA și a Subprogramului AGRO INVEST, promovate de către Guvernul României în vederea susținerii antreprenorilor afectați de pandemia Covid 19, a fost remarcată și la nivel european. Partenerii instituționali din cadrul Asociației Europeane a Instituțiilor de Garantare (AECM), ce au o viziune de ansamblu la nivel european, au transmis aprecieri deosebit de favorabile pentru activitatea depusă și pentru rezultatele înregistrate.
„Este extraordinar ceea ce ați realizat împreună cu echipa FNGCIMM și dorim să vă felicităm pentru impresionantul dvs. succes. Prin modul cum ați condus compania, ați demonstrat fără nicio urmă de îndoială, rolul esențial pe care îl joacă instituțiile de garantare, nu doar în vremuri normale, dar mai ales în timp de criză.“, au declarat dl.Bernhard Sagmeister, președinte și dna. Katrin Sturm, secretar general al AECM, în mesajul comun de felicitare transmis dlui Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM.
La rândul său, directorul general al FNGCIMM, transmite:“Suntem foarte onorați și încântați să primim recunoașterea eforturilor și a rezultatelor noastre din partea conducerii Asociației Europene a Instituțiilor de Garantare. Suntem în egală măsură motivați de cele 28.750 IMM-uri care au accesat un număr record de 35.471 garanții, în mai puțin de un an și jumătate, în valoare de 17.836.451.515 lei, care au susținut credite de 21.741.581.940 lei. Rezultatele activitatii FNGCIMM, doar in anul 2021, reflectă o creștere de 13 % a profitului față de nivelul obținut anul trecut, cu o valoare de 58,575,002 lei. Aceste rezultate record se datorează parteneriatului dintre FNGCIMM, Guvernul României și antreprenorii români. Am convingerea că alături de AECM, vom promova cu mai multă intensitate la nivel european interesele IMM-urilor din România și vom putea contribui, ca partener activ la elaborarea politicilor europene dedicate susținerii mediului antreprenorial.”
Cele mai importante teme de interes urmărite de AECM privesc reglementările privind ajutorul de stat relevante pentru schemele de garantare din cadrul pieței interne UE, programele europene de sprijin și cerințele prudențiale. Prin vocația sa de reprezentare politică, AECM promovează interesele membrilor săi în fața instituțiilor europene – Comisia Europeană, Parlamentul și Consiliul European, precum și în fața organismelor financiare instuționale, cum ar fi Banca Europeană de Investiții, Fondul European de Investiții, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Mondială, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.