Publicat: 4 Aprilie, 2012 - 11:18
Share

 Păstrând identitatea românească, noul logo a fost conceput pentru a reflecta principiile-cheie care ghidează eforturile Managerului de Fond şi pentru a evidenţia caracteristicile pozitive asociate acestuia de la preluarea mandatului, din 29 Septembrie 2010. Aceste caracteristici sunt: integritatea în muncă; performanţă puternică pe termen lung; management activ şi standarde ridicate de guvernanţă corporativă.

Site-ul a fost reorganizat pentru a fi mai prietenos cu utilizatorii şi are o structură eficientă, care permite accesul rapid al utilizatorilor la informaţii şi noutăţi despre Fond. Site-ul are un design modern, reîmprospătat şi o funcţionalitate îmbunătăţită, incluzând grafice şi fluxuri de date dinamice, precum şi capacităţi audio-video.

Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea, a declarat: „Noul logo subliniază imaginea împrospătată a Fondului Proprietatea, pe care îl administrăm de mai bine de un an şi jumătate. Acesta transmite angajamentul Franklin Templeton faţă de acţionari de a îmbunătăţi transparenţa, de a se alinia mai strâns cu interesele acestora şi de a oferi, pe termen lung, rezultate pozitive ale investiţiilor”.

El a adăugat: „Cel mai important, site-ul îmbunătăţit va oferi mai multă transparenţă şi o mai bună comunicare cu acţionarii, investitorii, media şi publicul larg, oferind acces la informaţiile relevante despre Fond. Într-un efort de a oferi tot mai multe informaţii despre portofoliu, site-ul include acum şi profilele companiilor, având în vedere proporţia mare a companiilor nelistate din portofoliului Fondului.

Lansat în Decembrie 2005, Fondul Proprietatea („Fondul”) a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului pe 29 Septembrie 2010. Fondul este o companie de investiţii de tip închis, iar obiectivul său investiţional este aprecierea pe termen lung a capitalului prin investiţii în principal în acţiuni româneşti.