Publicat: 28 Aprilie, 2014 - 22:41
Share

Franklin Templeton Investment Management Limited UK Bucharest Branch, în calitatea sa de Unic Administrator și Manager de Fond al S.C. Fondul Proprietatea S.A. (“Fondul”) salută deciziile luate de acționari la Adunarea Generală a Acționarilor Fondului Proprietatea din 28 aprilie 2014. Puteti regăsi mai jos câteva declaraţii făcute de către Dr. Mark Mobius, Preşedinte Executiv al Templeton Emerging Markets Group şi Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea, cu ocazia conferinţei de presă de astăzi a Fondului Proprietatea. 

Dr. Mark Mobius, Președinte Executiv al Templeton Emerging Markets Group, a comentat: “Când am început la Fondul Proprietatea, discountul între VUAN și prețul acțiunii era în jur de 60%, iar în prezent discountul este în jur de 30%. Credem că listarea de la Londra va avea o contribuție semnificativă la micşorarea în continuare a discountului”.   

Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea, a adăugat: “Unul dintre principalele motive pentru listarea secundară a Fondului este înlesnirea accesului la acțiunile Fondului și, în consecință, creșterea bazei de investitori, a cererii, precum și a acoperirii de către bănci de investiții și brokeri. Prin listarea secundară, vizăm creşterea bazei de investitori și, în ultimă instanță, creșterea cererii și a prețului acțiunii Fondului. Investitorii de la Londra specializați în fonduri închise de investiții au peste 100 miliarde dolari în administrare, iar Fondul Proprietatea ar fi un jucător extrem de vizibil și extrem de important, întrucât ar fi al patrulea fond după capitalizarea bursieră și al doilea după activele în administrare pe piața londoneză a fondurilor de investiții”.  

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea („Fondul”) a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010. Fondul este o companie de investiţii de tip închis, iar obiectivul său investiţional este aprecierea pe termen lung a capitalului prin investiţii în principal în acţiuni româneşti.

Franklin Templeton şi-a stabilit un birou în Bucureşti în mai 2010, cu o echipă de 28 de angajaţi, incluzând 6 specialişti locali în investiţii sprijiniţi de cei peste 40 de manageri de portofolii şi analişti din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.

Franklin Templeton Investment Management Limited este o filială a Franklin Resources, Inc. [NYSE:BEN], o organizaţie globală de management al investiţiilor care operează sub denumirea Franklin Templeton Investments. Franklin Templeton Investments furnizează soluţii globale şi locale de management al investiţiilor administrate de echipele de investiţii ale Franklin, Templeton, Mutual Series, Bissett, Fiduciary Trus, Darby, Balanced Equity Management şi K2. Compania situată în San Mateo, California, are mai mult de 65 de ani de experienţă în investiţii şi administrează active în valoare de peste 886 miliarde dolari, conform datelor disponibile la data de 31 martie 2014. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.franklintempleton.co.uk.

Birourile Franklin Templeton Investment Management Ltd. din Bucureşti se află la Premium Point, Calea Buzeşti nr. 78-80, etajul 8, sector 1, Bucureşti, Romania. Tel: +40.200.96.00, Fax: +40.200.96.31/32. Pentru mai multe informaţii cu privire la Fondul Proprietatea, vă rugăm să vizitaţi http://www.fondulproprietatea.ro.

Acest comunicat de presă este destinat doar interesului public şi nu constituie consiliere profesională. Franklin Templeton Investments şi grupurile sale de management au colectat şi procesat informaţiile din conţinutul acestui comunicat de presă cu atenţie şi diligenţă profesională. Franklin Templeton Investments nu oferă garanţii în legătură cu acurateţea acestui document. Franklin Templeton Investments nu va fi răspunzător în faţa niciunui utilizator al acestui document sau a oricărei alte persoane sau entităţi pentru inexactitatea informaţiilor conţinute în acest comunicat de presă sau pentru orice erori sau omisiuni din conţinutul său, indiferent de cauza acestor inexactităţi, erori sau omisiuni. Orice analiză sau cercetare conţinută în acest document a fost obţinută de Franklin Templeton Investments pentru scopuri proprii.