Publicat: 11 Noiembrie, 2013 - 12:16
Share

Franklin Templeton Investment Management Limited UK, sucursala Bucureşti, în calitate de Administrator Unic şi Manager de Fond al S.C. Fondul Proprietatea S.A. (“Fondul”), doreşte să îi felicite pe toţi cei implicaţi în finalizarea cu succes a listării Romgaz, o tranzacţie de referință pentru piaţa de capital din România.

Mark Mobius, Preşedinte Executiv al Templeton Emerging Markets Group, a declarat: “Vreau să felicit Guvernul, Direcţia pentru Privatizări din cadrul Departamentului pentru Energie şi intermediarii (Goldman Sachs, Erste Bank, BCR şi Raiffeisen Capital & Investment), pentru rolul deosebit pe care l-au jucat în elaborarea, structurarea şi executarea acestei oferte într-un mod extrem de profesionist, şi conducerea Romgaz pentru colaborarea cu toţi factorii implicaţi în acest proces. Toate aceste eforturi susținute au asigurat succesul răsunător al celei mai mari oferte publice iniţiale din istoria pieţei din România. Cred cu certitudine că listarea Romgaz va avea un impact semnificativ asupra dezvoltării pieţei locale de capital şi va contribui la creşterea lichidităţii şi a vizibilităţii acesteia în rândul unui spectru mai larg de investitori. Aştept cu interes să văd mai multe companii de stat listate anul viitor, conform calendarului de privatizări al Guvernului”.

Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea, a adăugat: “Piaţa de capital din România are enorm de mult de câştigat de pe urma ofertei Romgaz în ceea ce priveşte expunerea față de investitori internaţionali, precum şi includerea în rapoartele de analiză ale caselor de brokeraj de renume, în urma emiterii de Certificate Globale de Depozit (GDR-uri) la Londra. În plus, România va beneficia de o percepţie mai bună în rândul investitorilor internaţionali, care acum ar putea acorda o atenţie sporită viitoarelor oferte ale companiilor din România. Este foarte important ca impulsul oferit de succesul tranzacţiei Romgaz să fie susţinut de viitoarele listări ale Hidroelectrica, CE Oltenia, Electrica şi, posibil, ale altor companii de stat, ceea ce ar trebui să transforme Bursa de Valori Bucureşti într-un jucător regional cheie”.

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea („Fondul”) a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010. Fondul este o companie de investiţii de tip închis, iar obiectivul său investiţional este aprecierea pe termen lung a capitalului prin investiţii în principal în acţiuni româneşti.

Franklin Templeton şi-a stabilit un birou în Bucureşti în mai 2010, cu o echipă de 27 de angajaţi, incluzând 6 specialişti locali în investiţii sprijiniţi de cei peste 40 de manageri de portofolii şi analişti din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.

Franklin Templeton Investment Management Limited este o filială a Franklin Resources, Inc. [NYSE:BEN], o organizaţie globală de management al investiţiilor care operează sub denumirea Franklin Templeton Investments. Franklin Templeton Investments furnizează soluţii globale şi locale de management al investiţiilor administrate de echipele de investiţii ale Franklin, Templeton, Mutual Series, Bissett, Fiduciary Trus, Darby, Balanced Equity Management şi K2. Compania situată în San Mateo, California, are mai mult de 65 de ani de experienţă în investiţii şi administrează active în valoare de peste 844,7 miliarde dolari, conform datelor disponibile la data de 30 septembrie 2013. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.franklintempleton.co.uk.

Birourile Franklin Templeton Investment Management Ltd. din Bucureşti se află la Premium Point, Calea Buzeşti nr. 78-80, etajul 8, sector 1, Bucureşti, Romania. Tel: +40.200.96.00, Fax: +40.200.96.31/32. Pentru mai multe informaţii cu privire la Fondul Proprietatea, vă rugăm să vizitaţi http://www.fondulproprietatea.ro.

Acest comunicat de presă este destinat doar interesului public şi nu constituie consiliere profesională. Franklin Templeton Investments şi grupurile sale de management au colectat şi procesat informaţiile din conţinutul acestui comunicat de presă cu atenţie şi diligenţă profesională. Franklin Templeton Investments nu oferă garanţii în legătură cu acurateţea acestui document. Franklin Templeton Investments nu va fi răspunzător în faţa niciunui utilizator al acestui document sau a oricărei alte persoane sau entităţi pentru inexactitatea informaţiilor conţinute în acest comunicat de presă sau pentru orice erori sau omisiuni din conţinutul său, indiferent de cauza acestor inexactităţi, erori sau omisiuni. Orice analiză sau cercetare conţinută în acest document a fost obţinută de Franklin Templeton Investments pentru scopuri proprii.