Publicat: 30 Ianuarie, 2012 - 16:41
Share

Franklin Templeton Investment Management Limited UK Sucursala Bucureşti, în calitate de Administrator Unic şi Manager de Investiţii al S.C. Fondul Proprietatea S.A. (“Fondul”), salută decizia Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor S.C.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. (“Hidroelectrica”), din 27 Ianuarie 2012, de a aproba listarea Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti.

Fondul apreciază eforturile recente ale Guvernului României de a lista o serie de companii de stat şi este plăcut impresionat de decizia promptă de aprobare a ofertei publice iniţiale pentru Hidroelectrica. Administratorul Fondului vrea să sublinieze, de asemenea, progresele făcute de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri în selectarea intermediarilor pentru listarea SN Romgaz S.A., precum şi pentru ofertele publice secundare (SPO) ale CN Transelectrica S.A. şi SN Transgaz S.A.

Mai mult, Administratorul Fondului crede cu tărie că procesul actual de selectare a managerilor profesionişti pentru companiile programate la listare ar trebui să contribuie la obţinerea unor preţuri mai mari pentru acţiunile cotate la Bursa de Valori Bucureşti.

Greg Konieczny, manager de fond al Fondului Proprietatea, a declarat: “Listările Hidroelectrica, în special, şi ale companiilor de stat, în general, sunt benefice nu doar pentru Fondul Proprietatea şi pentru acţionarii săi, ci şi pentru economia României, pentru că determină atât o mai mare transparenţă şi o îmbunătăţire a guvernanţei corporative a acestor companii, cât şi dezvoltarea pieţei locale de capital. Toate părţile interesate par să realizeze beneficiile listării acestor companii pe bursa de valori. Salutăm în special progresele înregistrate în acest sens de domnul ministru Ion Ariton şi echipa sa. Sperăm că acest început promiţător va avea ca efect un ritm constant de listări noi în decursul acestui an, conform calendarului anunţat public“.

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton a fost declarat câştigător, în iulie 2009, al mandatului în valoare de 3,35 miliarde Euro  al Fondului Proprietatea, fiind selectată dintre şapte companii globale de management al activelor. Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010.

Franklin Templeton şi-a stabilit un birou în Bucureşti în mai 2010, cu o echipă de 27 de angajaţi, incluzând 6 specialişti locali în investiţii sprijiniţi de cei 40 de manageri de portofolii şi analişti din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.

Franklin Templeton Investment Management Limited este o filială a Franklin Resources, Inc. [NYSE:BEN], o organizaţie globală de management al investiţiilor ce operează sub denumirea Franklin Templeton Investments. Franklin Templeton Investments furnizează soluţii globale şi locale de management al investiţiilor administrate de echipele de investiţii ale Franklin, Templeton, Mutual Series, Fiduciary Trust, Darby şi Bissett. Compania situată în San Mateo, California, are mai mult de 60 de ani de experienţă în investiţii şi administrează active în valoare de peste 670 miliarde dolari, conform datelor disponibile la data de 31 decembrie 2011. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.franklintempleton.co.uk.

Birourile Franklin Templeton Investment Management Ltd. din Bucureşti se află la Premium Point, Calea Buzeşti nr. 78-80, etajul 8, sector 1, Bucureşti, Romania. Tel: +40.200.96.00, Fax: +40.200.96.31/32. Pentru mai multe informaţii cu privire la Fondul Proprietatea, vă rugăm să vizitaţi http://www.fondulproprietatea.ro.