Publicat: 29 Mai, 2016 - 12:40
Share

În data de 1 iunie, Corul de Copii Radio pregătit de Voicu Popescu evoluează alături de Orchestra de Cameră Radio în cadrul unui eveniment conceput în jurul Zilei Internaționale a Copiilor. Concertul se va derula sub bagheta dirijorului Sabin Păutza, care va putea fi apreciat și în calitatea sa de compozitor și orchestrator.

Lucrări special concepute pentru cor de copii (Suita Canti Prophani, Vrem pace în lume) au fost incluse în prima parte a programului și se vor bucura în egală măsură de audiență internațională, fiind difuzate în transmisiune directă în cadrul unui amplu proiect al Uniunii Europeane de Radio și Televiziune — Children's Choir Day.

Proiectul este realizat cu participarea unor excepționale ansambluri vocale de copii și tineri propuse de radiodifuziuni din Estonia, Germania, Republica Cehă, Ungaria, Lituania, România, Slovacia și Bulgaria, chemate să pună în lumină creativitatea, inovația și diversitatea acestui tip de repertoriu, dar și rolul mediei publice de a susține și promova contribuțiile valoroase în sfera artei interpretative.

Serviciul Comunicare