Publicat: 22 Iulie, 2012 - 16:44
Share

Forța Civică constată cu extremă îngrijorare continuarea derapajelor actualei puteri, de la statul de drept, se arată într-un comunicat de presă al Partidului Forța Civică.

Prezentăm comunicatul de presă al formațiunii:
 
"Dublul limbaj, unul in tara, altul in relatia cu partenerii europeni, folosit de presedintele PNL- Crin Antonescu, respectiv de presedintele PSD - Victor Ponta, au adus si aduc uriase prejudicii Romaniei.
 Raportul Comisiei Europene , MCV pe justitie, arata in mod explicit ca directia in care se indreapta Romania in regimul Antonescu-Ponta, este inadmisibila pentru un stat membru al Uniunii Europene.
 Desi s-au angajat in urma cu doar trei zile ca vor respecta recentele cereri ale U.E, miercuri 18.07.2012, coalitia aflata la guvernare, a votat in Parlamentul Romaniei, o lege prin care se limiteaza atributiile Curtii Constitutionale. !!
 Tot in 18.07.2012, cu doar zece zile inainte de referendum, aceeasi coalitie, a votat modificarea duratei referendumului, desi Legea 3/2000 in vigoare la acea data, precizeaza in art. 34 ca: „ referendumul se deschide la ora 8:00 si se inchide la ora 20:00” si in art. 48 ca: „ Masurile tehnico-organizatorice privitoare la referendumul national se stabilesc de Guvernul Romaniei in termen de 10 zile de la data la care a fost anuntat referendumul ”(pana in data de 16.07.2012).
 Cu toate ca legislatia electorala in vigoare prevede incheierea campaniei electorale in ziua de sambata la ora 7:00, prin adresa NR.687/SG/13.07.2012, transmisa tuturor organizatiilor judetene a PSD de catre Secretarul General al PSD-Liviu Dragnea, se solicita la punctul 3, „organizarea de evenimente in ziua votului in apropierea sectiilor de votare” si acordarea de beneficii materiale ( intrarea libera la strand, club etc), pentru cei care „fac dovada participarii la vot”.
 Avand in vedere incalcarile grave ale legislatiei in vigoare si a normelor democratice asumate de Romania prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana,  consideram ca partidele politice responsabile, societatea civila neinregimentata politic, au datoria sa actioneze imediat pentru a-i determina pe liderii USL sa respecte intocmai angajamentele asumate".