4 octombrie 2022

Forţa Fermierilor Expo: Primul târg naţional dedicat fermei de familie şi soluţiilor pentru fermierii mici şi mijlocii!

Fresh vegetables and fruits at local market in Sanya, Hainan province, China

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Asociaţia Forţa Fermierilor anunţă, cu bucurie şi responsabilitate, că va organiza, în perioada 13-15 octombrie 2022 primul târg naţional dedicat soluţiilor pentru ferma de familie, pentru fermierii mici şi mijlocii din România, din toate sectoarele de activitate şi din toate regiunile ţării.

Evenimentul expoziţional este rezultatul unei asocieri dintre Consiliul Judeţean Giurgiu, CTPark, cel mai mare dezvoltator şi administrator de spaţii industriale şi logistice de clasa A din România, şi Asociaţia Forţa Fermierilor. „Forţa Fermierilor Expo” va fi găzduită de la platforma CTPark Bucharest West, la kilometrul 32 al autostrăzii Bucureşti-Piteşti, în localitatea Bolintin-Deal, judeţul Giurgiu. Consiliul Judeţean Giurgiu a votat în şedinţa de joi, 21 iulie 2022, în unanimitate, proiectul de hotărâre privind acordul de asociere mai sus menţionat.

„Doresc să mulţumesc public domnului preşedinte al CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, doamnei vicepreşedinte Elisabeta Mihalcea, consilierilor judeţeni din toate partidele, pentru că au susţinut propunerea noastră. Mulţumesc, de asemenea, doamnei Ana Dumitrache, Country Head CTP România, pentru decizia de deveni partener în acest demers important pentru sectorul agroalimentar românesc.

Forţa Fermierilor Expo va fi un târg naţional cu impact maxim în care vom prezenta, pe de o parte, soluţii pe care furnizorii de produse şi servicii le au pentru fermierii mici şi mijlocii, pentru ferma de familie, atât din sectorul vegetal, cât şi din zootehnie.

Pe de altă parte, ne propunem ca acest eveniment să fie o platformă de discuţii şi dezbateri între fermierii mai mici şi cei mai mari pentru identificarea unor puncte de vedere comune şi unor direcţii de acţiune pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă întreg sectorul agroalimentar din România. Vreau să realizăm un pact naţional al tuturor categoriilor de fermieri care să ne permită, în cadrul Asociaţiei Forţa Fermierilor, o luptă eficientă pentru drepturile antreprenorilor români care activează în agricultura naţională.

Nu în ultimul rând, vom organiza o serie de conferinţe şi dezbateri care să ofere răspunsuri pertinente la întrebarea: Care este viitorul satului românesc?

Produsele locale şi cele tradiţionale vor fi prezente în cadrul unor standuri expoziţionale foarte frumoase şi, de asemenea, vom încuraja prezenţa publicului larg şi, în special, a copiilor printr-o serie de puncte de atracţie speciale. Estimăm o prezenţă-record la Forţa Fermierilor Expo, de joi până sâmbătă, 13-15 octombrie 2022!” a spus Vlad Macovei, preşedintele Asociaţiei Forţa Fermierilor.

Asociaţia Forţa Fermierilor este o organizaţie profesională legal constituită şi care reprezintă interesele tuturor categoriilor de producători agroalimentari din România, indiferent de mărime, sector sau regiune. AFF se luptă pentru drepturile şi interesele legitime a 20.000 de membri înscrişi direct sau care fac parte din organizaţii afiliate la Asociaţia Forţa Fermierilor. AFF acordă gratuit membrilor consultanţă juridică şi pentru accesarea fondurilor europene, precum şi suport mediatic şi de petiţionare pentru toate problemele sesizate de către membri. AFF este partener de dialog instituţional al autorităţilor publice centrale şi locale, pentru atingerea obiectivului membrilor noştri de a pune agricultura în ofensivă.

Sursa foto Pixabay