26 octombrie 2021

Forțele de securitate afgane arestează patru jurnaliști

securitate afgani
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Forțele de securitate afgane arestează patru jurnaliști
Aceștia sunt acuzați că au făcut propagandă în favoarea talibanilor, a informat Ariana News.

Forțele de securitate afgane au arestat patru jurnaliști în provincia Kandahar, la granița cu Pakistanul. Ministerul de interne al țării a declarat marți că jurnaliștii de la postul de radio Millat Chag din Kandahar au fost reținuți după ce au vizitat zona Spin-Boldak, care fusese capturată de talibani, pentru a raporta.

„Jurnaliștii au fost reținuți pentru că au făcut propagandă în favoarea talibanilor”, a declarat canalul de televiziune afgan Ariana News, citat de  purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne afgan , Mirwais Stanekzai. Potrivit acestuia, guvernul afgan aderă la libertatea de exprimare. Acuzațiile împotriva jurnaliștilor sunt bine documentate, forțele de securitate vor investiga în cadrul legii, a spus el.

Guvernul afgan a acuzat talibanii că au ucis civili în zona Spin Boldak. În special, există rapoarte despre masacrul rudelor șefului poliției din Kandahar, Abdul Razik, care a fost ucis în 2018. Talibanii au negat acuzația și i-au invitat pe jurnaliști să viziteze locul presupusei crime.

Autoritățile au interzis jurnaliștilor să viziteze Spin Boldak, dar trei reporteri de la postul local de radio Millat Chag – Bismilla Vatandost, Kudratullah Sultani și Mohibullah Obaidi – și un cameraman care colaborează si cu agenția de știri Xinhua (China Noua) – au vizitat zona controlată de talibani, a declarat canalul.

Foto blacknews
Ciprian Pop