Publicat: 12 Ianuarie, 2018 - 13:22

Primele exerciţii pe mare ale Forţelor Navale Române, în cooperare cu partenerii din Alianţă, se desfăşoară în perioada 11-13 ianuarie. Fregata 'Regele Ferdinand', cu un elicopter Puma Naval la bord, se află, în prezent, în largul Mării Negre, alături de distrugătorul american USS Carney şi un submarin ce aparţine Forţelor Navale ale Turciei, pentru câteva exerciţii menite să dezvolte interoperabilitatea maritimă între armatele statelor membre NATO.

Exerciţiile principale, la care iau parte marinarii militari români, americani şi turci sunt axate pe dezvoltarea aptitudinilor necesare luptei în mediul submarin. Planurile prevăd, de asemenea, şi exerciţii de luptă cu focul şi cu găurile de apă, de abandon al navei sau de remediere a unor avarii ce pot interveni la tehnică. În timpul manevrelor de intrare şi de ieşire din port, au fost exersate procedurile de contracarare a unor eventuale atacuri teroriste cu ambarcaţiuni rapide.

Sfârşitul lunii în curs şi începutul celei viitoare vor aduce, în Marea Neagră, Grupările NATO permanente din Mediterana, iar Forţele Navale Române îşi vor aduce contribuţia cu nave în cadrul acestora.

Tag-uri Nume: