Publicat: 22 Octombrie, 2018 - 11:23
Share

În datele de 18 şi 19 octombrie 2018 s-a desfăşurat a 7-a ediţie a Forumului anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. 

Organizat la Sofia, Bulgaria, evenimentul a reprezentat o etapă marcantă pentru Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV, care a fost şi rămâne un partener activ în implementarea Strategiei, prin proiectele derulate pe programele transnaţionale de finanţare dedicate regiunii Dunării.

CERONAV este lider consacrat în domeniul managementului proiectelor europene, în prezent conducând două proiecte ce vor asigura atingerea unor obiective de importanţă strategică pentru macroregiunea Dunării. Cu parteneriate de 22, respectiv 16 parteneri din 8 ţări (Germania, Austria, Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Croaţia, Serbia şi România), proiectele Danube SKILLS şi GREEN DANUBE au un buget total estimat de aproximativ 4 milioane euro.

"Conectarea permanentă la planul de acţiune al SUERD este vitală pentru iniţiativele CERONAV de accesare a fondurilor europene. Acestea sunt destinate reducerii decalajelor existente în regiunea Dunării şi pun accent pe armonizarea cadrului legislativ privind calificarea profesională şi creşterea mobilităţii personalului pregătit în cadrul CERONAV pentru sectorul navigaţiei pe ape interioare", a declarat Ovidiu Sorin Cupşa, Director General CERONAV. 

Informaţiile obţinute şi contactele stabilite de către delegaţii CERONAV pe durata evenimentului creează premise favorabile în demersurile instituţiei de a reedita succesul proiectelor anterioare, certificate cu statutul de proiecte strategice SUERD.
 

Tag-uri Institutii: