Publicat: 21 Noiembrie, 2017 - 13:33
Share

Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a participat luni la Forumul de afaceri România - Egipt, unde a prezentat climatul investițional din România, accentuând performanțele economice înregistrate de țară noastră, creșterea PIB în primele trei trimestre cu 7%, din care 8,8% în trimestrul trei al acestui an.

În intervenția sa, demnitarul român a detaliat rezultatele obținute prin programul Start Up Nation, unul dintre cele mai ambițioase programe din Europa în susținerea tinerilor antreprenori. 

'Prin acest program vom finanța anul acesta 8700 de companii, vor fi create circa 21.000 de locuri de muncă, inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, a șomerilor și a tinerilor absolvenți, dar și creșterea investițiilor în tehnologii noi, inovative', a concluzionat ministrul Laufer.

Evenimentul s-a bucurat de o participare largă a mediului de afaceri autohton. Au fost invitați: Ridha Beibers, ambasador, director al departamentului Europa din cadrul ministerului investițiilor și cooperării internaționale din R.A. Egipt, Ali Eissa, președintele Asociației oamenilor de afaceri egipteni precum și E.S. Mihai Stuparu, ambasadorul României în R.A. Egipt.

Totodată, au fost prezenți, co-președinții Consiliului de Afaceri Egipt-România, Hassan El Shafei și prof. univ. dr.  Sorin Dimitriu, președintele Camerei de Comerț și Industrie București.                     

Forumul de afaceri România — Egipt a fost organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri Egipteni iar din partea română a participat o delegație compusă din reprezentanții unor companii membre ale Camerei de Comerț și Industrie București. 

Asociația Oamenilor de Afaceri Egipteni este o organizație neguvernamentală, non-profit, care urmărește unificarea eforturilor sectorului privat de afaceri din Egipt în scopul asigurării dezvoltării economice și sociale a țării.

Ministrul Ilan Laufer s-a aflat, în perioada 18-20 noiembrie 2017, într-o vizită oficială  în R.A Egipt, unde a avut întrevederi cu Sherif Ismail, prim-ministrul R.A Egipt, cu oficiali guvernamentali și oameni de afaceri. Pe perioada vizitei, ministrul român a fost însoțit de reprezentanții Biroului de Promovare Comercial Economică de la Cairo.