4 octombrie 2022

Forumul Economic Mondial de la Davos anunță un exercițiu global de hacking pentru iulie 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Forumul Economic Mondial de la Davos anunță un exercițiu global de hacking pentru iulie 2021 care va viza distribuția de bunuri și servicii

Jurnalistul spaniol, Diego Herchhoren, la 24 martie 2021, cu referire la site-ul Forumului Economic Mondial, semnalează într-o serie de articole, de asemenea publicate și de alte surse din Spania, că falansterii de la Davos, conduși de satanistul Klaus Schwab, anunță un viitor atac cibernetic simulat care ar distruge rețelele de aprovizionare și ar provoca „închiderea” internetului sau ar permite furtul de date private din sistemul bancar. Simularea, care a fost deja făcută în iulie 2020, este organizată într-un mod similar cu așa-numitul „Eveniment 201”, care a precedat blocarea globală de către coronavirus.

Cu această ocazie, promotorii acestei simulari nu lasă pe nimeni indiferent: printre victimele potențialului atac: Banco Santander, Visa, Interpol sau ICANN (entitatea nord-americană care atribuie și organizează nume de domenii pe internet), printre altele.

Cyber Poligon 2021
Cyber Polygon este un eveniment de securitate cibernetică care servește ca instruire pentru directorii marilor companii și oficiali ai organizațiilor internaționale, state și corporații, cu privire la modul în care ar trebui să reacționeze la o situație de panică după atacul asupra infrastructurilor critice legate de utilizarea internetului: sisteme de finanțare, rețele de colectare a impozitelor, lanțuri de aprovizionare cu produse, etc.

Potrivit site-ului web al forumului, exercițiul din 2021 își propune să „dezvolte și să testeze abilitățile necesare pentru protejarea industriilor noastre, concentrându-se pe un atac țintit asupra lanțului de aprovizionare”. Este un exercițiu transmis în direct, care atrage milioane de telespectatori din întreaga lume. Simularea din iulie 2020 a avut peste 5 milioane de telespectatori.

Mesajul pe care Forumul Economic Mondial intenționează să îl transmită este că securitatea lanțului de aprovizionare va deveni o problemă majoră de securitate cibernetică în 2021, anticipând haosul organizat pe care participanții la eveniment vor trebui să îl contracareze.

O restructurare de capital pe scară largă

În termeni economici, analiștii acestei organizații propun o veche axiomă a sistemului capitalist: „oricine nu este pregătit, va fi lăsat în afara pieței”. De fapt, site-ul forumului include un formular de înregistrare pentru instruire care poate fi accesat de „persoane și entități relevante”, care vor fi selectate de entitate.

Forumul a promovat și a creat în mod activ aceste scenarii și a început recent să numească modelul său axat pe „capitalismul părților interesate”. Deși promovat ca o formă mai „incluzivă” de capitalism, capitalismul părților interesate ar fuziona în esență sectoarele public și privat, creând astfel premizele unui control foarte strict, toți actorii urmând a se supune celui care „va da tonul”.

„Cyberpandemic” anunțat

Această următoare „pandemie cibernetică” anunțată de Forum pare să ne arunce în mod profetic următorul scenariu în față, la fel cum a fost exercițiul pandemiei înainte de așa-zisa apariție a bolii.

În plus, luna trecută, banca centrală din Emiratele Arabe Unite a efectuat propriul său exercițiu Cyber Polygon prin efectuarea primei sale simulări de atacuri cibernetice, în coordonare cu sectorul financiar privat al țării. Mass-media corporativă, afirmâ în repetate rânduri că „atacurile cibernetice pot declanșa următoarea criză pentru bănci” și, începând cu 1 februarie, „următorul atac cibernetic este deja în desfășurare”.

Unii vor spune că o „pandemie cibernetică” este o consecință inevitabilă a dezvoltării rapide a lumii de înaltă tehnologie în care trăim, dar este încă corect să subliniem că 2021 este anul pe care mulți l-au prezis pentru distrugerea financiară a instituțiilor mari , ceea ce va duce la regruparea de noi sisteme economice în jurul acestei noi faze a capitalismului de monopol.

Prăbușirea inevitabilă a sistemului bancar global, care rezultă din corupția neobișnuită și frauda care a durat zeci de ani, va avea loc probabil printr-un colaps controlat, care ar permite entităților precum cele care au participat la poligonul cibernetic să se sustragă de responsabilitatea pentru jafurile lor economice și activitate infracțională.

„Acest lucru este valabil mai ales pentru bănci precum Santander sau Deutsche Bank”, semnala pentru presa spaniolă un participant la acest eveniment, „ale căror colapsuri au fost, de asemenea, dezbătute deschis de ani de zile”.

La sfârșitul anului 2019, cu luni înainte de începerea crizei COVID-19, directorul executiv al Deutsche Bank a avertizat că băncile centrale nu mai dispun de instrumente cu care să poată răspunde în mod adecvat următoarei „crize economice”.

Este cu siguranță revelator faptul că sistemele bancare complet noi, cum ar fi monopolul monedei digitale care urmează să fie lansat în curând de banca rusă Sberbank (de asemenea, participant la Cyber Poligon), au început să se dezvolte exact în momentul în care a început să fie recunoscut public faptul că mijloacele bancare de răspuns la calamitățile economice nu mai erau viabile.

Speculații sau nu, toate informațiile din acest spectru tematic ar trebui serios analizate în centralele serviciilor de informații și modalități eficiente de combatere „just in case” ar trebui gândite și aplicate.

Rezultă foarte clar că o entitate care nu are nimic bun in plan, este pe cale sa dezvolte un posibil atac cibernetic de mare amploare, iar cele mai afectate sunt in special statele cu economii vulnerabile, cum, din nefericire, suntem și noi, aici în spațiul carpato-dunăreano – pontic, motiv pentru care tema in sine ar trebui aprofundată de direcțiile relevante ale unor structuri de intelligence de la noi…vorbesc și eu așa, că opinia publică.

Redactor Ciprian Pop