30 noiembrie 2021

Forumul Global Anticorupţie şi Integritate cu tema: „Ieşirea din criză – Integritate şi anticorupţie pentru o revenire durabilă”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Direcţia Generală Anticorupţie participă la Forumul Global Anticorupţie şi Integritate cu tema: „Ieşirea din criză – Integritate şi anticorupţie pentru o revenire durabilă”.

Evenimentul, care se desfăşoară anual, reuneşte numeroşi specialişti de la nivel mondial din cadrul agenţiilor de aplicare a legii, mediului de afaceri, mediului academic şi ai societăţii civile.

La Forumul Global Anticorupţie şi Integritate al OECD, devenit liderul dezbaterilor pe teme de integritate, va lua parte şi anul acesta un reprezentant din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

În acest an, evenimentul porneşte de la ideea că în contextul generat de pandemie, integritatea este extrem de importantă, astfel că Forumul Global Anticorupţie şi Integritate al OECD va explora noile riscuri care ar putea ameninţa integritatea, dar şi provocările şi oportunităţile care au apărut în contextul generat de COVID-19.

Forumul din 23-25 martie 2021 invită guvernele, liderii din mediul de afaceri, factorii de decizie politică, experţii şi practicienii în lupta împotriva corupţiei, reprezentanţii societăţii civile şi academicienii să se concentreze pe restabilirea încrederii şi integrităţii pe timpul şi dincolo de criza actuală, pentru construirea unui viitor durabil şi etic.

De peste 60 de ani, OECD urmăreşte modelarea unor politici care să promoveze creşterea prosperităţii, a egalităţii şi bunăstării tuturor oamenilor şi este un prilej extraordinar de schimb al bunelor practici şi dialog pentru consolidarea cooperării regionale şi internaţionale.