Publicat: 24 Mai, 2016 - 19:41

Cei mai importanţi oameni ai momentului din companiile producătoare, importatoare şi distribuitoare de medicamente, alături de autorităţi fac o radiografie complexă a sistemului medical din România, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Forumului Industriei Farmaceutice 2016, evenimentul organizat de Pharma Business Services.
Anul acesta, prim-ministrul Dacian Ciolos a ales reformarea Sistemul Sanatatii, acest lucru presupunand transparenta totala in ceea ce priveste actiunile intreprinse de sectorul sanatatii, precum si crearea unui sistem care sa sporeasca siguranta in domeniul medical. Pe termen scurt va fi abordata problema infecțiilor intraspitalicești și se va analiza abordarea administrativă actuală, în vederea realizării modificărilor necesare.
Pana in acest moment reforma a pus in discutie problemele grave din mediul spitalicesc, insa nu trebuie uitate problemele cu care se confrunta industria farmaceutica, afectata in ultimii ani de legislatia deficitara.
Din această perspectivă, domeniul pharma are o complexitate specială: guvernele trebuie să colaboreze cu business-ul atunci cand iau decizii de reglementare, pentru a crea un mediu în care cetăţenii au acces nelimitat la terapiile care le sunt necesare şi la preţuri accesibile.
Prin Forumul Industriei Farmaceutice, Pharma Business Services îşi propune să intermedieze relaţia dintre autorităţi şi toţi cei implicaţi în business-ul cu medicamente şi să ofere informaţii relevante companiilor din domeniu şi asociaţiilor de pacienţi.
Sub tematica „ Politica publică a medicamentului”, agenda evenimentului propune subiecte de actualitate pentru domeniu, tangente tendinţelor locale din industria farmaceutică pentru 2016-2017 şi necesităţii optimizării strategiilor de gestionare pe termen lung a sistemului de sănătate şi a relaţiei dintre industria farma şi autorităţile publice.
O axă centrală a discuţiilor o reprezintă evoluția pieței farmaceutice în ultimul an, politica de prețuri a medicamentelor şi accesul pacienților la tratament.
Dezbaterile vor viza şi dispariția medicamentelor de pe piață dar si transparența și predictibilitatea sistemului de sănătate din România.

Forumul Industriei Farmaceutice 2016 este eveniment premium care s-a dezvoltat şi consolidat peste ani, devenind o tradiţie şi un moment de referinţă pentru domeniul farmaceutic românesc. Ediţia de anul acesta va beneficia de participarea a peste 150 de persoane, mai exact reprezentanţi de top din cele mai mari companii româneşti, dar şi multinaţionale, experţi în analiză de piaţă şi specialişti din domeniul farmaco-economic şi medical.
Mai multe informaţii despre conferinţă puteţi afla accesând website-ul evenimentului, www.forumpharma.ro. Despre Pharma Business Services Pharma Business Services este o companie lider specializată în servicii de comunicare pentru domeniul medical și farmaceutic, oferind clientilor săi servicii de comunicare complet integrate și o abordare de succes care combină canalele de comunicare tradiționale cu cele alternative.

Comunicat de presa: Forumul Industriei Farmaceutice 2016