Publicat: 5 Noiembrie, 2017 - 18:05

Se anunță o ediție cu suspans și deznodământ surprinzător la 'Vedeta populară'! Emoții pentru alți șase concurenți — duminică, 5 noiembrie, ora 21.00, când Iuliana Tudor dă startul ediției a treia 'Vedeta populară'.

Un culegător și păstrător remarcabil al folclorului din sudul țării și fost ambasador al României în Coreea de Nord, interpretul Alexandru Mica susține, la Vedeta populară de la TVR 1, un tânăr concurent din Muntenia. Hunedoreanul Cristian Fodor va cânta împreună cu un concurent care vine de la polul frigului din România, din Întorsura Buzăului. O 'Fată care cântă', căci așa i se spune în Vrancea, în vârstă de numai 18 ani, primește ajutorul Mioarei Velicu în concursul de talente de la TVR 1.

Orădeanca Antonela Ferche Buțiu susține tot o bihoreancă duminică seară la Vedeta populară, iar Petrică Mâțu Stoian face echipă cu o tânără care reprezintă zona din care și el vine, Mehedințiul. Nicolae Mureșan, unul dintre cei mai mari artiști pe care i-a dat zona Codrului, urcă duminică seară pe scenă la TVR pentru un duet cu interpretul care vrea să facă celebru satul Valea Vinului, din județul Bistrița Năsăud.

A treia întâlnire cu cel mai mare talent show de folclor, Vedeta populară, are loc duminică, 5 noiembrie, de la ora 21.00. Iuliana Tudor prezintă la TVR 1 o nouă ediție a concursului în care interpreți ce au în comun dragostea pentru folclor și un singur vis — de a ajunge 'Vedeta populară' și să câștige Marele Premiu de 100 000 de lei — vin să dea măsura talentului lor în fața juriului și a unei țări întregi.

'Să nu credeți că e ușor să cânți pe o scenă alături de nume consacrate ale folclorului românesc. Mulți concurenți au crescut cu muzica acestor oameni sau au ajuns să iubească muzica populară datorită lor. Presiunea pentru ei este foarte mare. Să le țineți pumnii! Unii vor emoționa juriul, alții vor fi criticați. Pentru cei de acasă, însă, va fi un show plin de surprize și suspans, dar mai ales cu un deznodământ surprinzător!', ne promite Iuliana Tudor, gazda emisiunii Vedeta populară de la TVR 1.

'Despre Vedeta populară'

Din 22 octombrie, la TVR 1 se caută Vedeta populară! Interpreți care visează să devină celebri și cântă muzică populară pun la bătaie, pe scena Vedeta populară, voci extraordinare, apariții scenice memorabile, interpretări de suflet. Concursul de talente destinat interpreților amatori din folclorul românesc este prezentat de Iuliana Tudor în fiecare duminică, de la ora 21.00, la TVR 1 și TVR+.

54 dintre pasionații de folclor, selectați din întreaga țară de-a lungul verii, îmbracă straie populare românești și concurează pentru titlul de Vedeta populară și premiul în valoare de 100.000 lei. La finalul fiecărei ediții se califică un singur concurent pentru etapele următoare ale concursului: semifinala și finala.

La 'Vedeta populară', concurenții interpretează o melodie la alegere din folclorul românesc și cântă în duet cu vedeta preferată. Pentru a treia probă de concurs, cei șase concurenți ai fiecărei ediții trebuie să reproducă o melodie fredonată de juratul pe care îl trag la sorți. Evoluțiile pe scenă sunt notate de juriul format din Grigore Leșe, una dintre cele mai respectate voci ale culturii noastre tradiționale, poetul Mircea Dinescu, interpreții de muzică populară Laura Lavric și Constantin Enceanu și realizatoarea TVR Elise Stan.

Intepretările live ale concurenților sunt susținute de Orchestra Națională Valahia, a Primăriei Capitalei. Actorii Lucian Ghimiși și Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, află părerile lor imediat după concurs și ne ajută să îi cunoaștem mai bine.