Publicat: 2 Iulie, 2020 - 11:39
Share

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Bacău a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:

BRATANOVICI CRISTIAN, la data faptei director general adjunct al Administraţiei Naţionale Apele Române, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită,

Două persoane fizice, administratori ai unei societăţi comerciale, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită (autorat şi complicitate).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut în esenţă următoarea stare de fapt:

La data de 8 noiembrie 2019, inculpatul Bratanovici Cristian, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit pe raza municipiului Târgu Mureş, de la unul din cei doi oameni de afaceri, suma de 100.000 lei.

Banii respectivi ar fi fost primiţi de directorul general adjunct în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, referitoare la asigurarea finanţării astfel încât să fie plătite lucrările efectuate de societatea celor doi oameni de afaceri în cadrul a trei contracte încheiate cu Administraţia Bazinală de Ape Mureş, respectiv:

- "Regularizare pârâu Gurasada pe teritoriul comunei Gurasada, lot nr. 3 pârâu Boiu, jud. Hunedoara",

- "Amenajarea râului Arieş şi afluenţi pentru apărarea împotriva inundaţiilor a localităţilor Câmpeni, Baia de Arieş, Lunca Arieşului şi aval acumulare Mihoieşti, jud. Alba, etapa II, rest de executat. Obiect 5 - apărarea localităţii Bistra"

- "Amenajare complexă Canalul Morii şi afluenţi la Reghin, jud. Mureş".

În vederea asigurării confiscării sumei reprezentând obiectul mitei, în cauză s-a dispus poprirea, de către Administraţia Bazinală de Apă Mureş, a veniturilor obţinute cu titlu de salariu de către Bratanovici Cristian respectiv o treime din venitul lunar net până la concurenţa sumei de 100.000 de lei şi consemnarea acestora la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: