Publicat: 4 Decembrie, 2020 - 19:30
Share

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că a fost emisă autorizația de construire pentru Lotul 1 al Autostrăzii de Centură București Sud. Valoarea contractului este de aproximativ 175 milioane de euro, iar lucrarea trebuie să fie gata în 42 de luni.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC) a emis autorizația de construire pentru Autostrada de Centură București Sud, Lotul 1.

În prezent, Proiectul Tehnic de Execuție este în procedura de avizare și aprobare. După aprobarea acestuia, va fi emis Ordinul de Începere a execuției de lucrări până la sfârșitul lunii decembrie. Exproprierile au fost realizate, au precizat reprezentanții CNAIR.

Lotul 1 al autostrăzii de Centură București este compus din două sectoare, în lungime totală de 17 kilometri.

Valoarea contractului este de 830.679.662,15 lei, fără TVA, echivalentul a 175 milioane de euro. Durata de realizare a contractului este de 42 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare și 30 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de cinci ani.