Publicat: 10 Mai, 2012 - 13:19
Share
Fără nici un supravieţuitor!

Aparatul a dispărut Miercuri de pe radare în zona Muntelui Salak. O echipă de salvare a descoperit Joi epava avionului, într-o regiune muntoasă, situată la sud de Jakarta, la 1.650 de metri. La bord se aflau 50 de persoane, printre care diplomați, jurnaliști și potențiali cumpărători.

Avionul Suhoi SSJ-100 efectua un zbor demonstrativ organizat special pentru prezentarea meritelor noului model civil de avion Superjet 100 (SSJ100). Avionul era fabricat de către grupul rus Suhoi, care tocmai obţinuse certificarea pentru Europa.

Zborul de demonstraţie făcea parte dintr-un turneu internaţional organizat de către Suhoi, în cadrul căruia avionul urma să fie dus în Kazahstan, Pakistan, Myanmar, Laos şi Vietnam, potrivit Ambasadei Rusiei la Jakarta.

Cu puțin timp înainte de pierderea contactului radio, piloții au cerut permisiunea să coboare de la 3.000 de metri la 1.800 de metri înălțime.

Capabil să transporte 100 de persoane, acesta a fost conceput pentru a face concurenţă fabricanţilor brazilian Embraer şi canadian Bombardier pe piaţa avioanelor regionale, considerată promiţătoare.