Publicat: 27 Mai, 2014 - 20:13
Share

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a organizat marţi o masă rotundă - „Noi tendinţe şi evoluţii ale situaţiei drogurilor în Europa” - la care au participat specialişti din domeniul antidrog din România, în cadrul căreia a fost lansat Raportul european privind drogurile 2014, realizat de către Observatorul European de Droguri şi Toxicomanii (EMCDDA).

În acest context, directorul ANA, chestor de poliţie Sorin Oprea, a prezentat analiza anuală a EMCDDA privind situația drogurilor în Europa, un fenomen care înregistrează în zilele noastre transformări rapide.

Elementul esențial al pachetului informativ este Raportul european privind drogurile 2014: Tendințe și evoluții (disponibil în format tipărit și online, în 23 de limbi), care sintetizează cele mai recente tendințe observate în cele 28 de state membre ale UE, în Turcia și în Norvegia. 

Această analiză de înaltă calitate oferă un studiu asupra ofertei de droguri, consumului și problemelor legate de droguri, răspunsurilor medicale și sociale la problemele asociate drogurilor și a politicilor privind drogurile.