13 mai 2021

Fost poliţist condamnat definitiv pentru infracţiuni asimilate faptelor de corupţie

Whether it be pornography, gambling, drugs, or other illegal online activity, the law is closing in on you. Dramatic lighting. Horizontal version, and room for copy.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Curtea de Apel Târgu – Mureş a respins ca nefondat apelul formulat de un inculpat, la data comiterii faptelor comisar şef de poliţie în cadrul I.P.J. Mureş, şef al Biroului de Combatere a Delictelor Silvice împotriva sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Mureş şi a dispus condamnarea acestuia la pedeapsa de 2 ani şi 5 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi cu un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual şi uz de fals. Prin aceeaşi decizie a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod Penal, pe o durată de 5 ani.

Hotărârea instanţei este definitivă.

În fapt, la data de 06.05.2016, o persoană a formulat un denunţ la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş din care reieşea faptul că şeful biroului menţionat, cu ocazia unui control efectuat pe linia respectării legislaţiei silvice, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu. Denunţul a fost înaintat unităţii de parchet competente, respectiv Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că, la data de 04.05.2016, inculpatul, după depistarea în trafic a unui autocamion care transporta fără avize de însoţire sau documente comunitare echivalente cantitatea de 7,62 metri cubi grindă molid, nu a dispus confiscarea întregii cantităţi de material lemnos. În acest context, inculpatul a întocmit un proces verbal în care a atestat în mod necorespunzător că în camion erau doar 2 metri cubi cherestea transportată fără documente legale. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra sumei de 2596 lei aparţinând inculpatului, sumă consemnată la o unitate bancară pe numele acestuia.

La instrumentarea cauzei, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu – Mureş au colaborat cu poliţiştii anticorupţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş.