Publicat: 16 Octombrie, 2014 - 09:11
Share

Guvernul va acorda 100 milioane lei Primăriei Capitalei, bani care vor fi transferaţi ELCEN pentru furnizarea gazelor necesare RADET la distribuirea apei calde şi a energiei termice către populaţie.

"Având în vedere faptul că ieri, în sfârşit, după presiunile primarului general, ale mass-media şi ale cetăţenilor din Bucureşti, consilierii generali de la PNL-PDL au fost de acord să aprobe fuziunea ELCEN-RADET, azi o să mă văd cu primarul general şi să rezolvăm problema cu încălzirea, pentru că era blocată de consilierii din opoziţie - cred că şi-au dat seama că fac aceeaşi greşeală pe care am făcut-o noi în 2004 când îl blocam pe primarul Traian Băsescu - şi în sfârşit ieri au votat. Mă bucur foarte tare şi asta înseamnă că azi putem să rezolvăm problema cu apa caldă pentru Bucureşti. Va fi şi o finanţare pentru perioada care durează până la finalizarea transformării în societate comercială şi fuziunea cu RADET, în aşa fel încât să se rezolve toate problema datoriilor istorice", a răspuns Ponta la solicitarea presei, înainte de şedinţa de miercuri a Executivului.

El a arătat că problema apei calde din Capitală a fost creată de bătălia politică din Consiliul General al Muncipiului Bucureşti.

"Noi, Guvernul, îl ajutăm (pe primar-n.r.) cu toată inima, pentru că este vorba de două milioane şi ceva de oameni care erau victimele unui război politic pe care l-au mai avut şi în 2004 şi nu trebuiau să-l aibă şi în 2014", a adăugat Ponta.

Bucureştenii din mai multe sectoare nu au avut apă caldă câteva zile la rând, după ce Distrigaz a redus presiunea gazului furnizat companiei Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), din cauza sumelor pe care le are de încasat de la aceasta. La rândul său, ELCEN, care are de încasat bani de la Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET), a limitat gazele furnizate regiei, astfel că aceasta a fost nevoită să reducă temperatura apei calde.