29 septembrie 2022

Fost şef serviciu economic în cadrul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, trimis în judecată

Legal law concept image Scales of Justice

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 634/VIII/3 din 30 iunie 2021, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus disjungerea dosarului şi trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei

ANGHEL CARMEN-NINA, la data faptei şi în prezent şef serviciu economic în cadrul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (A.R.S.V.O.M.), în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permitere a accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, în esenţă, următoarea stare de fapt:

În cursul lunii ianuarie 2019, inculpata Anghel Carmen-Nina, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pus la dispoziţie unei persoane, fără drept, subiectele întocmite pentru concursul organizat de A.R.S.V.O.M. în vederea ocupării unui post de contabil, precum şi rezolvarea acestora.

Aceste demersuri ar fi avut ca urmare obţinerea, de către persoana favorizată, a unei note finale care i-a permis să obţină postul respectiv.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comunicat de presă – Direcţia Naţională Anticorupţie