Publicat: 2 Octombrie, 2014 - 20:16
Share

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR"- SA şi consorţiului SC ALSTOM TRANSPORT SA – SC ALCATEL LUCENT ROMÂNIA SRL – SC PAS 97 SRL au semnat contractul pentru execuţia lucrărilor de instalaţii de semnalizare, ERTMS, GSM-R, centralizare electronică şi Centrul de Control Operaţional Simeria, pe întregul sector feroviar Sighişoara - Coşlariu - Simeria.

Valoarea contractului este de 498.297.984,32 lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată de Comisia Europeană (85%), prin Fondul de Coeziune, şi de Guvernul României (15%) cu fonduri de la bugetul de stat. Durata de valabilitate a contractului este de 40 luni pentru execuţia lucrărilor, la care se adaugă perioada de garanţie de 24 luni. 

Rezultatul procedurii de atribuire a fost contestat în perioada ianuarie 2013 - iulie 2014, atât la CNSC, cât şi la Curtea de Apel Bucureşti. 

„Prin aceste lucrări implementăm un sistem de semnalizare feroviară care contribuie în mod direct la îmbunătăţirea nivelului de siguranţă şi la maximizarea capacităţii de trafic pe acest sector feroviar”, a declarat MACARIE MOLDOVAN directorul general al CFR SA.